Cihaz grupları ile görüntülü konuşma yolda!

Cihaz grupları ile görüntülü konuşma yolda!
Google'ın Android cihazlar için "Cihaz Grupları" adı verilen ve kullanıcıların cihazlar arasında görüntülü görüşme yapmasına olanak tanıyacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Google son birkaç yıldır Android cihazların ve aksesuarların birlikte daha iyi çalışmasını sağlamak için çalışıyor. Teknoloji devi, Android ekosistemi içinde daha iyi uyumluluk sunmak için yakında "Cihaz Grupları"nı tanıtabilir. Diğer özelliklerin yanı sıra Cihaz Grupları, Android cihazların cihazlar arasında görüntülü arama yapmasına olanak tanıyacak.

Cihaz Grupları görüntülü arama yapabilecek

Son zamanlarda şirket, cihazlarını birbirine bağlayarak kullanıcılara yardımcı olmayı amaçlayan çok sayıda Android özelliğini tanıttı. Daha önce Google, kullanıcıların sesli aramaları cihazlar arasında taşımasına olanak tanıyan bir çapraz cihaz özelliğini tanıtmıştı. Şimdi, şirket yakında Android kullanıcılarının görüntülü aramaları da aktarmasına izin verebilir.

Cihaz Grupları nedir ve nasıl çalışacak?

TheSpAndroid tarafından yayınlanan bir blog yazısı (9to5Google tarafından tespit edildi), Google'ın bu özellik için "Cihazlarınızı bağlayın" ifadesinden uzaklaştığını ve bunun yerine "Cihaz Grupları" olarak adlandıracağını iddia ediyor. Bu özellik, kullanıcıların kurulum sırasında Google hesaplarına bağlı olan cihazları bir gruba eklemelerine veya daha sonra davet etmelerine olanak tanıyacak.

Raporda ayrıca ilk kurulum öncesinde belirecek bir açılır pencerenin ekran görüntüsü de paylaşıldı. Bu açılır pencere iki kullanım durumunu ortaya çıkaracak. Bunlardan biri, aktif bir video görüşmesinin cihazlar arasında aktarılabilmesi.

Şirket şunları iddia ediyor:

"Diğer cihazlardan devam eden görüntülü aramaları görün ve sorunsuz bir şekilde buraya taşıyın."

Rapor bu özelliğin nasıl çalışacağını açıklayamıyor, ancak Google'ın Android'in geliştirici sitesinde detaylandırdığı cihazlar arası SDK'yı kullanarak uygulama bazında çalışabilir. Google Meet'in Cihaz Gruplarını destekleyen ilk platform olması bekleniyor.

Açılır pencere ayrıca "diğer cihazlarınız çevrimdışıyken internet erişimini paylaşma" gibi bir başka kullanım alanı daha sunacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar gruptaki başka bir cihazdaki erişim noktalarını etkinleştirebilecek ya da devre dışı bırakabilecek.

Raporda ayrıca Google'ın bu işlevi Android kullanıcıları için ne zaman yayınlamayı planladığı belirtilmedi. Ancak şirketin bu özellikleri yakında kullanıma sunması bekleniyor.

Son Haberler