Çinli Chery artık Türkiye'de üretilecek: İlk anlaşmalar sağlandı

Çinli Chery artık Türkiye'de üretilecek: İlk anlaşmalar sağlandı
Dünyanın en çok tercih edilen otomobil üreticilerinden birisi olan Chery Türkiye'de üretim yolunda ilk adımı attı. Ayrıntılar haberimizde..

Chery Automobile, geçtiğimiz yıl Türkiye pazarına girerek otomobil tutkunlarını bir kez daha heyecanlandırdı. Özellikle amiral gemisi modeli olarak piyasaya sürülen Tiggo 8 Pro ile hatırı sayılır bir satış rakamına ulaşan şirket, geçtiğimiz günlerde ülkemizde üretime yönelik ilk adımı da attı.

Chery Automobile, Türkiye'de üretim için çeşitli bakanlıklarla görüşmeler yaptığını resmen duyurdu. Chery Uluslararası Başkanı Zhang Guibing, markanın şu anda Ticaret Bakanlığı ile temas halinde olduğunu ve yakın zamanda resmi önlemlere yönelik çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Chery, Türkiye'deki faaliyetlerini bir sonraki aşamaya taşımak için bir araştırma ve geliştirme merkezi kurmayı planlıyor. Bunu fabrika yatırımının da takip edeceği belirtiliyor ancak buraya uygulanan yaptırımların oldukça yüksek olacağı vurgulanıyor.

"Chery artık Türkiye'de üretilecek"

Chery artık Türkiye'de üretilecek

Basın açıklamasında henüz hiçbir şeyin kesinleşmediği ve müzakerelerin devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda ise markanın fabrika yatırımı kapsamında Türkiye satış rakamlarının dışında ülkemizin ihracat yapabileceği komşu ülkelerden gelen verilerin de dikkatle değerlendirildiği söylenmekte. Zhang Guibing'in bu konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Türkiye çok büyük bir otomobil pazarı. Bizim için önemli bir ülke. Chery'nin Avrupa hareketinde bir köprü. Ayrıca bir otomobil üretebilmek için gerekli tüm altyapıya sahiptir. Yedek parçadan teknolojiye kadar her türlü imalatı yapabileceğiniz bir ülke. Kesinlikle Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünüyoruz. Şu anda kesin bir durum yok. Araştırmamız devam ediyor.

Yapacağımız fabrika yatırımı önemli olacak. Bununla ilgili fizibilite çalışmalarını da sürüdrüyoruz. Bu çok zaman alan bir çalışmadır. Ticaret Bakanlığı ile iletişime geçiyoruz. Ar-Ge merkeziyle başlayıp daha sonra fabrika yatırımı yapmayı planlıyoruz. Fabrikalara yatırım yaparken sadece Türkiye satış rakamlarına bakmıyoruz. Türkiye'den ihracat yapabileceğimiz komşu ülkelerin satış rakamlarına da bakmaktayız. Türkiye'de yatırım yapmak için hem ihracat hem de iç pazar dahil yaklaşık 150-200 bin adede ulaşmamız gerekiyor."

Son Haberler