Dev şirketler Çin'e veda ediyor: Şimdiki yatırım Hindistan'a

Dev şirketler Çin'e veda ediyor: Şimdiki yatırım Hindistan'a
Apple’ın en büyük tedarikçisi konumunda yer alan Foxconn, Hindistan’ın güneyine yatırım yapmayı planlıyor. İşte detaylar…

Özellikle pandemi döneminde hastalığın Çin’den yayılması ve Çin’de bulunan tesislerin de üretimde zorluk yaşadığını bilmekteyiz. Bununla birlikte Çin ve ABD arasında devam eden gerginlik de üretimde büyük sıkıntılara neden olmaktadır.

foxconn

Foxconn, Hindistan’a Yatırım Yapacak

Apple’ın en büyük tedarikçisi olan Foxconn, Hindistan’ın güneyine yatırım yapmayı planlıyor. Teknoloji şirketi, yarım milyon dolara kadar yatırım altında tutacak olduğu bölgeye de iki yeni fabrika kurmayı planladığını bildirdi. Hindistan’a yönelerek Çin’deki bağımlılığını azaltmayı planlayan Foxconn, bu şekilde Apple ile uzun süre çalışmayı garantiledi.

Gelen bilgiler doğrultusunda Foxconn’un kuracağı iki tesisten bir tanesi tamamen Apple ürünlerine odaklanacak. Bu tesiste şirket hedefleri ile yeni nesil iPhone ve iPad üretimlerinin yanında farklı Apple teknoloji aletlerini de üreteceğini planlıyor.

Hindistan’daki yerel makamlarda daha önce Foxconn’un bölgeye tesis geliştireceğini onaylamıştı. Bu tesisin 50 bin istihdam yaratması beklenmektedir. Tesis kurma konusunda gerekli izinleri alan Foxconn, 2024 yılıyla üretimlere başlamayı planlıyor.

Yaşanılmış olan sıkıntıların ardından çoğu şirket artık Çin’de üretim yapmayı tehlikeli buluyor.

Son Haberler