Disney+ sonunda kabul etti: Atatürk dizisi o kanalda yayınlanacak

Disney+ sonunda kabul etti: Atatürk dizisi o kanalda yayınlanacak
Disney Plus'ta hazırlanan Atatürk dizisi, Ermeni baskıları nedeniyle iptal riskiyle karşı karşıya kaldı. Ancak son gelişmelerle dizi, o kanala geçiş yapıyor. Atatürk dizisi o tarihte o kanalda izleyiciyle buluşacak ve aynı zamanda sinema filmine dönüşecek. İşte o kanal...

Disney Plus tarafından hazırlanan ve Atatürk'ün hayatını anlatan orijinal dizi projesi, Ermenilerin yoğun baskıları nedeniyle iptal edilme riskiyle karşı karşıya kalmıştı. Ancak yeni gelişmeler, dizi projesinin geleceğinde değişiklikler olduğunu gösteriyor. Disney, Temmuz ayında Ermeni baskılarına karşı direnerek dizinin platformda yayınlanacağını açıklamıştı.

DİZİ 29 EKİM'DE FOX TV'DE BAŞLAYACAK

1

Son haberlere göre, Atatürk dizisi mülkiyet hakları The Walt Disney Company çatısı altında bulunan FOX TV'ye verildi. Dizi, 29 Ekim tarihinde FOX TV'de izleyicilerle buluşacak ve izleyicilere özel bir kurguyla sinema filmine dönüştürülerek Türkiye'de vizyona girecek. Dizinin aynı zamanda metaverse evrenine taşınması ve metaverse üzerinde de gösteriminin yapılacağı belirtiliyor.

Bu hamlenin Disney'in Ermeni baskılarıyla ilişkili olup olmadığı henüz açıklanmadı. 

Son Haberler