Efsane sona erdi: Ford Fiesta artık üretilmeyecek

Efsane sona erdi: Ford Fiesta artık üretilmeyecek
Ford Fiesta sevenleri bu habere çok üzülecek. Artık üretimler durdu! Tüm detaylar haberimizde.

Senelerin efsanesi olarak bilinen araçtan kötü haber geldi. Ford Fiesta üretimleri durdu. Peki üretimlerin durma sebebi ne? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FORD FİESTA SATIŞLARI DURDU

1976 senesinde ilk kez satışa çıkan Ford Fiesta araçların yaklaşık olarak 30 rakibi bulunuyordu. Son gelen haberlere göre her kıtada başarıyla satışı yapılan Fiesta model üretimleri Cuma günü durdu. Son iki Fiesta model Almanya ve Birleşik Krallık'ta bulunan araç koleksiyonuna teslim edilecek. Almanya Köln kentinde üretilen Fiesta araçlar için artık Elektrikli Araç Merkezi'nde yeni dönemi başlıyor. Geçtiğimiz sene yapılan duyuruya göre Fiesta model araçların üretiminin duracağı açıklanmıştı. Ford marka araçlar 2026 senesine kadar sıfır emisyonlu elektrikli araç üretimine odaklanacak ve 2030 senesine kadar Avrupa'da bir seri üretmeyi hedefleyecek. 

fiesta araçların üretimi durdu

Yeni hamleleriyle beraber fosil yakıt kullanan araçlardan da uzaklaşılmış olacak. Birleşik Krallık 2030 senesine kadar yeni dizel ve benzinli araç ve kamyonet satışlarını durdurmayı hedefliyor ve 2035 senesinden itibaren bütün araç ve kamyonetlerin sıfır emisyona sahip olması şartı koyuyor. Avrupa Birliği de karayolu taşımacılığından kaynaklı emisyonların azaltılmasını istiyor. Ford markasının durumu uzmanlar tarafından değerlendirildiğinde yüksek marjlı satış yapmanın daha mantıklı olacağı ve Ford Focus araçların 2025 senesinde Avrupa'dan kalkacağı söyleniyor. Fiesta gibi bir modelin yenilenmesi için bir yatırım yapılmadığı da öğrenildi. Ford Fiesta araçların hikayesi ilk olarak 1970'li senelerde ekonomik araçlara taleplerin arttığı bir dönemde rekabet olarak ortaya çıktı ve Bobcat Projesiyle başladı. Birkaç senelik planlama yapıldıktan sonra ilk olarak Fiesta Mk 1 tanıtıldı ve 1976 senesinde satışa sunuldu. Fiesta modeller çıktığı dönemde satın alınması ve kullanılması kolay araçlardan biriydi. 

Son Haberler