Elektrikli otomobilde 1000 beygir dönemi: İşte Fisker Ronin

Elektrikli otomobilde 1000 beygir dönemi: İşte Fisker Ronin
Fisker, yeni geliştirdiği elektrikli otomobil modeli olan Ronin ile ilgili bazı bilgiler ve son çekilen fotoğraflarını yayınladı.

Fisker, 2023 Ürün Vizyon Günü'nde dört yeni elektrikli araç modelini tanıttı. Fisker, çeşitli segmentlerde elektrikli modellerini görücüye çıkardı. Gözünü Tesla'ya çeviren Fisker, Ronin modelinin detaylarını ve yeni detayları da gösteren fotoğraflarını yayınladı.

"Fisker'in 2'si 1 arada arabası"

Fisker sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte en çok ilgi gören model ise hiç şüphesiz Fisker Ronin modeliydi. Dünyanın ilk dört kapısına sahip convertible'ı olarak lanse edilen Ronin modeli, çıkarılabilir karbon fiber tavanıyla ön plana çıkıyor. Tesla Roadster modeliyle rekabet etmeyi hedefleyen yeni otomobilin 2025'in ikinci yarısında satışa çıkması bekleniyor.

Fisker Ronin modeli

2'si 1 arada otomobil şeklinde tanımlanan Fisker Ronin'in metal tavanını açtığınızda üstü açık bir spor arabaya sahip oluyorsunuz. Şirket ayrıca, yeni elektrikli araç için geliştirilmiş olan akıllı telefon uygulaması kullanılarak aracın metal tavanının ve kapılarının açılıp kapatılabileceğine de dikkat çekiyor.

Yeni elektrikli spor otomobilde gövde altında 1.000 beygirdin üstünde güç üretebilen bir elektrik motorunun olacağı duyuruldu. Hafif malzemelerden üretilen otomobil, saatte 275 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 0'dan 100 kilometre hıza yaklaşık iki saniyede çıkabiliyor. Yeni elektrikli süper spor otomobilin menzilinin de yaklaşık olarak 1.000 kilometre olacağı söyleniyor.

Fisker Ronin modeli

Fisker ayrıca Ronin modelininin içini gösteren resimlerini paylaştı. Bir bilim kurgu filminden fırlamış kokpite 17,1 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi hakim olduğu görülüyor. Direksiyon simidine monte edilen ayrı bir sürücü bilgi ekranı da gerçekten dikkat çekici.

Fisker, Ronin modellerinde şimdiden ön siparişlee açılmış durumda. Sadece 999 adet üretilecek olan modelim sipariş bedeli 2000 dolar. Fisker'in bir elektrikli süper otomobil için istediği fiyat ise 385.000 dolar.

Son Haberler