Elektrikli otomobillerde şarj sorunu böyle çözülecek

Elektrikli otomobillerde şarj sorunu böyle çözülecek
Son dönemlerde elektrikli araçlar ilgi odağı olurken BMW, GM, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group ve Stellanstis elektrikli araçlar güçlerini birleştirdi. Şarj sorunu bundan sonra tarihe karışacak. İşte detaylar...

Trafikte sık sık rastlanmaya başlanan elektrikli otomobil sayısı gün geçtikçe artış gösterirken şarj sorunu ise kullanıcıların dikkatini çekiyor. Şarj istasyonları konusuna elektrik otomobil üreticileri ise önemli çalışmaları devam ettiriyor. 7 otomobil üreticisinden güçleri birleştirecek hamle geldi.

Kuzey Amerika’da şehirler ve otoyollarda yeni bir “yüksek güçlü” şarj cihazı ağı sunmak için güçlerini birleştirdiklerini duyurdu. 7 dev otomobil şirketi, şarj cihazları ağını hızlı olarak uygularken ortalık sonucunda ortaya çıkacak olan şarj ağı sisteminin her markadan elektrikli otomobil desteklemesi amaçlandı.

ABD’de 2,3 milyon elektrikli araç bulunuyor. Buna karşılık DC hızlı şarj istasyonu sayısı ise sadece 32 bin. Bir başka deyişle, her 72 araç için 1 adet DC hızlı şarj sistemi kullanılır. 2030 yılına gelinmesiyle beraber ABD'de elektrikli otomobil sayısının 30 milyonu geçeceği tahminler arasında yer aldı.

elektrikli araç

Elektrikli araçların gelecek zaman içerisinde daha çok yerde bulunurken 7 otomobil şirketi ise günümüzde güçlerini birleştirme kararı aldı. 2023 yılı bitmeden 30 bin DC hızlı şarj istasyonu kurması hedeflendi. Yüzde 100 oranında yenilenebilir enerji ile çalışmaların yapılacağı belirtildi. Şirketler böylece elektrikli araçların CO2 emisyonunu gerçek anlamda sıfıra düşmek amaçlanıyor. 

Son Haberler