Elon Musk bu kez geç kaldı: Çinliler SpaceX'ten önce davrandı

Elon Musk bu kez geç kaldı: Çinliler SpaceX'ten önce davrandı
Şirketlerin uzay yolculuğu ile ilgili çalışmaları hızla devam ederken bu hamle Çin'den geldi! Tüm detaylar haberimizde.

Çin bu sefer uzay yolculuğu konusunda Elon Musk'ı geride bıraktı! Landscape hamlesi dikkatlerden kaçmadı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇİN'DEN UZAY YOLCULUĞU HAMLESİ

Özel şirketlerin uzay yolculuğu rekabeti hızla devam ederken Elon Musk'ın SpaceX şirketi ve Jeff Bezos'un Blue Origin şirketi hamlelerine devam ediyordu. Ancak Çin bu iki ismi geride bıraktı. Çin'de bulunan bir uzay şirketi metan yakıtıyla roketlerini uzaya fırlattı. Landscape şirketi Zhuque-2 isimli metan yakıtlı olan roket yeniden kullanılabilir özelliği ile dikkat çekti. Daha temiz ve daha güvenli uzay yolculuklarının önünü açması bekleniyor. 

çin başarıyla roketini fırlarrı

Geçtiğimiz Salı günü Gobi Çölü'nde olan Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden Zhuque-2 fırlatıldı ve görevin başarıyla tamamlandığı öğrenildi. Şirket geçtiğimiz Kasım ayında başarısız bir girişimde bulunmuş ve 14 uydu ile patlama yaşanmıştı. Yaşanan başarısızlık sonrasında şirket roketin bu sefer bir yükü olmadığını söyledi. 49.5 metre olan roket 243 ton itme gücü olan roketin 6 ton ağırlığındaki yüklerinin alçak Dünya yörüngesine ya da 4 tonluk Güneş ile senkronize bir yörünge taşıyabileceği iddia ediliyor. Landscape şirketi roketin en çok dikkat çeken özelliğinin metan yakıtı kullanılması olduğunu söylüyor. Uzay endüstrisinde şu an sıvı hidrojen, kerosen, diğer itici gazlar kullanıldığı için metan yakıtının daha temiz ve güvenilir olduğu konuşuluyor. Bu konunun öncüsü ise Landscape şirketi oldu. 

Son Haberler