Elon Musk bu kez gözüne Google'ı kestirdi: X'in ağı genişliyor

Elon Musk bu kez gözüne Google'ı kestirdi: X'in ağı genişliyor
Twitter’ın değişmiş hali olan X, yapay zeka arama modeline geçmek için hazırlıklara başladı. İşte detaylar…

Twitter (X), Elon Must yönetimi ile yeni özelliklere birer birer kavuşmaya devam ediyor. Farklı kategori altında binlerce paylaşımı bünyesinde bulunduran Twitter (X) yapay zeka tabanlı arama özelliğini de bünyesinde taşıyacak. Bu özellik sayesinde kelimelere göre değil, kelimelerin anlamlarına göre sonuçlar gösterilecek.

twitter x

Twitter (X)’in Yeni Özelliği

Elon Musk’ın yaptığı açıklamaya göre Twitter’da, belirli tweetleri ve bilgileri aramaları daha verimli bir hale getirmek istediğini dile getirdi. Bunun için de semantik arama özelliği üzerinde çalışmalar başlatıldı. Bu arama özelliği sayesinde kelimenin anlamı aratılacak artık. Bağlamsal arama olarak da bilinen bu teknoloji ile aranan kelimeleri eşleştirmek yerine arama sorusunun arkasındaki amacı anlamak hedeflendi.

Google ve Bing gibi arama motorlarında kullanılan bu özellikle, kullanıcıların daha alakalı sonuçlar bulması sağlanmaktadır. Musk’ın paylaşımlarına göre yeni arama özelliği aşamalı olarak kullanıcılara sunulacak. İlk etapta yalnızca haberler ve güncel olaylarla yanşayacak bu özellik. Bu sayede Twitter (X)’de popüler olan konuyu aramak isteyenlerin önüne alakalı tweetler gösterilecek.

Son Haberler