Elon Musk Twitter'ı bankaya çeviriyor: 'Süper çalışma' geliyor

Elon Musk Twitter'ı bankaya çeviriyor: 'Süper çalışma' geliyor
Elon Musk, geçen yılın sonlarında satın aldığı X (eski adıyla Twitter) ile bir 'süper uygulama' kurma hayali doğrultusunda çalışmaya devam ediyor. X, gelecekte bankacılık uygulaması olacak.

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra "süper uygulama" hayalini gerçekleştirmek için çalışıyor. Bu uygulama, ileride bir bankacılık uygulamasına dönüşecek. Musk, X (eski adı Twitter) platformunu finans dünyasının merkezi yapmayı ve para işlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bunun için belirli bir tarih bile belirledi. İşte detaylar...

Elon Musk

ELON MUSK SÜPER UYGULAMA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra 2024 yılına kadar X'in bir bankacılık ve finans uygulaması olması için çalıştığını açıkladı. Bu planı, çalışanlarla yaptığı bir toplantıda duyurdu. Musk, bu uygulama sayesinde "ödemeler" denildiğinde tüm finansal işlemleri kastettiğini belirtti. Yani, platformları üzerinde menkul kıymetler de dahil olmak üzere her türlü finansal işlem bulunacak. Banka hesabına ihtiyaç duyulmayacak, ve insanlar arkadaşlarına para göndermekten hisse senedi alımına kadar her şeyi bu uygulama üzerinden halledebilecekler.

Elon Musk

X'in CEO'su Linda Yaccarino da 2024'ün bu projenin tam anlamıyla hayata geçeceği bir fırsat yılını işaret etti. Musk, bu hedefi gerçekleştirmezlerse "aklı başından gider" dedi. Şirket, ABD genelinde finansal hizmetler sunmak için gerekli olan para transferi lisanslarını almak için çalışıyor.

Ayrıca, Musk, önümüzdeki birkaç ay içinde X için gerekli olan diğer kişileri işe almayı umduğunu belirtti. Bu plan, Elon Musk'ın finansal hizmetler alanında ilk denemesi değil. Yaklaşık yirmi yıl önce X.com'u kurmuş, daha sonra PayPal olarak markalandırmıştı. Ancak hala aynı hedeflere sahip ve PayPal'ı X ile rekabet etmek için kullanmayı planlıyor. Elon Musk'ın bu yeni girişimi oldukça iddialı ve finans dünyasında büyük bir değişime neden olabilir.

Son Haberler