Elon Musk Twitter'ı öldürecek: Bu kelimelere son kez bakın

Elon Musk Twitter'ı öldürecek: Bu kelimelere son kez bakın
Elon Musk "Twitter"ı ortadan tamamen kaldırmaya kararlı. Artık Twitter'a özgü terimler olan retweet ve nicesi tarihe karışıyor. URL sorunu için de çalışmalar sürdürülüyor. İşte ayrıntılar...

Elon Musk, Twitter'ın ismini tarihe gömmeye hazırlanıyor. Yeni güncellemeyle birlikte Twitter ismi, her kelimenin değiştirildiği bir döneme girecek.

Musk'ın amacı, kullanıcıların Twitter'ı unutmasını sağlamak. Bu kapsamda, eski hizmet şartları da dahil olmak üzere bir dizi değişiklik yapılıyor. Kullanıcılar, 29 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yeni şartlar hakkında açılır pencereler görmeye başladı.

Yapılan düzenlemelerle birlikte, "retweet" kelimesi gibi Twitter'a özgü terimler tarihe karışacak. Yeni şartlarda neredeyse tamamen "Twitter" kelimesinin kaldırılması söz konusu oldu. Bunun yanı sıra, X'in lehine bir dizi markalama değişikliği de yapıldı.

Ancak ilginç bir şekilde, terimlerde hala Twitter ifadesi geçiyor. URL'lerde de hala Twitter ismi yer alıyor ve bu durum Musk'ın dikkatini çekiyor.

Musk, gizlilik politikasını da güncelledi. Ayrıca Twitter ismini tamamen tarihten silmeye hazırlanıyor. X'in yeni isminin başrol oynadığı URL'lere geçmek istiyor. Ancak Twitter'ın hala varlığını sürdürdüğü ve X.com'un hala twitter.com'a yönlendirme yaptığı belirtiliyor.

twitter tarihe karışıyor

Yeni düzenlemelerle birlikte, Twitter'ın 2021'de kapattığı canlı yayın uygulaması Periscope'a yapılan referanslar da kaldırıldı.

X'in güncellenen gizlilik politikası, yapay zeka araştırmalarına izin veriyor. Ancak kullanıcılar, kişisel verilerinin güvenliği konusunda endişeli.

Şartlarda birkaç güncelleme daha bulunuyor. Bunlardan biri, X'i kullanarak toplu davaya davacı veya grup üyesi olarak katılma hakkından feragat edilmesi. Elon Musk, X paylaşımlarının mahkemelerde delil olarak kullanılmasını pek tercih etmiyor gibi görünüyor.

Ayrıca X, 29 Eylül'de yeni bir gizlilik politikası uygulamayı planlıyor. Bu politika, kullanıcıların üzerinde topladığı veri miktarını genişletecek ve biyometrik verileri ve istihdam geçmişini de içerecektir. Bu veriler, yapay zeka için kaynak sağlayabilecek.

Son olarak, X'in diğer bir yeniliği, hizmetleri tarayıcı ile taramanın ve veri çekmenin önceden yazılı izin olmadan yasak olduğu kuralını değiştirmesi oldu. Artık robots.txt dosyasının hükümlerine uygun hareket edildiğinde bu işlemler yasal olarak izinli sayılacak. Ancak bu tür izinlerin X tarafından sıkça verilmediği tahmin ediliyor.

Son Haberler