Elon Musk'ın yapay zeka süper bilgisayarı için üreticiler belli oldu

Elon Musk'ın yapay zeka süper bilgisayarı için üreticiler belli oldu
Elon Musk'ın xAI girişimi için Nvidia destekli yapay zeka süper bilgisayarları üreten bilgisayar üreticileri olarak Dell Technologies ve Supermicro'nun belirlendiği doğrulandı.

Elon Musk'ın xAI girişimi için geliştirilen yapay zeka süper bilgisayarının üreticileri Dell Technologies ve Supermicro olarak belirlendi. Bu bilgi, Dell CEO'su Michael'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı bir gönderi ile doğrulandı.

Dell ve Supermicro'dan destek

Michael, paylaştığı gönderide, Nvidia işbirliğiyle Elon Musk'ın xAI projesi için yapay zeka fabrikası inşa ettiklerini duyurdu. Gönderide, xAI'nin üretken sohbet robotu Grok'a güç sağlamak amacıyla plastik kaplamalı sunucu raflarının yer aldığı bir fotoğraf da paylaşıldı.

Elon Musk ise ayrı bir paylaşımda, Supermicro'nun SMC sembolüne atıfta bulunarak, yapay zeka eğitimi ve çıkarımlarında kullanılacak GPU hızlandırmalı sunucuların Supermicro tarafından inşa edileceğini doğruladı. Bu sistemlerin xAI süper bilgisayarının merkezini oluşturacak önemli bileşenlerden biri olacağı belirtildi.

xAI projesinin ilerlemesiyle birlikte, süper bilgisayarın çekirdek bileşenleri olan 100.000 sıvı soğutmalı Nvidia H100 GPU'nun yakın bir zamanda çevrimiçi hale getirilmesi planlanıyor. Bu GPU'lar ve diğer bileşenlerin büyük bir kısmının Dell ve Supermicro tarafından sağlanacağı ifade ediliyor.

Son Haberler