Elon Musk'ın yapay zekasını sadece Premium aboneler kullanıyor

Elon Musk'ın yapay zekasını sadece Premium aboneler kullanıyor
Elon Musk, sohbet botunun kapıda olduğunu açıkladı. Ancak hemen heveslenmeyin. Çünkü yapay zeka destekli bu bot öyle herkesin kullanımına açık olmayacak.

Elon Musk'ın yeni yapay zeka şirketi xAI, sohbet robotunu beta sürümünden çıktıktan sonra X'in aylık 16 dolarlık Premium+ planı abonelerine sunacak. Grok adı verilen sistem, OpenAI'nin ChatGPT'sine rakip olacak şekilde konumlandırıldı ve bu hafta sonu belirli bir kullanıcı grubuna sunulmaya başlandı.

Musk, X'te konuşma yapay zekasının birkaç ekran görüntüsünü paylaştı ve yanıtlarının ne yazık ki Musk tipi mizahla yüklü olacağını doğruladı.

CEO Musk ayrıca, "Grok'un X platformu aracılığıyla bilgiye gerçek zamanlı erişimi var, bu da diğer modellere göre büyük bir avantaj" ifadelerini kullandı. Beta sürümünün ne zaman çıkacağına ilişkin bir çizelge bulunmuyor, ancak gelecek olan yapay zeka "tüm X Premium+" abonelerinin kullanımına sunulacak.

Yorumlar, Musk'ın kurucu ortağı olduğu ve 2018'e kadar yönetim kurulunda kaldığı rakip şirket OpenAI'nin 6 Kasım'daki ilk geliştirici konferansının zamanlamasına denk geliyor. OpenAI'nin ChatGPT'sini kullanmak ise aylık 20 dolar.

Son Haberler