En popüler tarayıcılar ortaya çıktı: Chrome zirvede

En popüler tarayıcılar ortaya çıktı: Chrome zirvede
Türkiye ve dünya genelinde en çok kullanılan tarayıcılar belli oldu. En çok kullanılan tarayıcı hangisi? İşte o liste...

Son verilere göre, web tarayıcıları arasındaki rekabet önemli bir seviyeye yükseldi ve yapay zeka destekli özellikler bu rekabeti hızlandırdı. Teknoloji alanındaki verileri toplayan Statcounter'ın Temmuz 2023 raporuna göre, bilgisayar platformunda en popüler web tarayıcıları sıralandı. Hem dünya genelinde hem de Türkiye özelinde yapılan değerlendirmelerde, Chrome tarayıcısı öne çıktı.

Dünya genelinde en popüler tarayıcılar şu şekildedir:

Chrome - Yüzde 63.33

Safari - Yüzde 13.13

Edge - Yüzde 10.76

Firefox - Yüzde 5.96

Opera - Yüzde 4.48

Diğer - Yüzde 2.34

en sık kullanılan tarayıcılar

Chrome, dünya genelinde yüzde 63.33'lük kullanım oranıyla liderliği elinde bulunduruyor. Safari ve Edge sırasıyla yüzde 13.13 ve yüzde 10.76 oranlarıyla takip ediyor.

Türkiye'de ise en popüler web tarayıcıları şu şekildedir:

Chrome - Yüzde 75.6

Edge - Yüzde 8.72

Opera - Yüzde 5.97

Yandex Browser - Yüzde 2.99

Safari - Yüzde 2.81

Diğer - Yüzde 3.92

Türkiye'de Chrome tarayıcısı yüzde 75.6 kullanım oranıyla ilk sırayı alırken, Edge yüzde 8.72 ile ikinci sırayı elde ediyor. Opera yüzde 5.97 oranıyla üçüncü sırayı alırken, Yandex Browser ve Safari yüzde 2.99 ve yüzde 2.81 oranlarıyla dördüncü ve beşinci sıralarda yer alıyor.

Türkiye ile dünya geneli verileri karşılaştırıldığında ise, Yandex Browser'ın Türkiye'de diğer ülkelere göre daha yaygın bir şekilde kullanıldığı görülüyor. Dünya genelinde ilk beşe giremeyen Yandex Browser, Türkiye'de dördüncü sırada yer alıyor.

Web tarayıcıları arasındaki rekabetin, yapay zeka destekli özelliklerin gelişimiyle birlikte şekillendiği ve kullanıcı tercihlerinin çeşitlendiği gözlemleniyor.

Son Haberler