Eski bilgisayarlar rafa kalkıyor: SSD zorunluluğu kapıda

Eski bilgisayarlar rafa kalkıyor: SSD zorunluluğu kapıda
Bilgisayarlarda HDD yerine geçen SSD'ler yer almaktadır. Fakat eski bilgisayarlarda HDD'ler bağlıdır. Bu durum nasıl değişecek? Tüm detaylar haberimizde.

Sabit disk sürücüleri yerine geçen SSD'lerdir. Performans açısından yüksek olan SSD'ler artık zorunlu bir hal alacaktır. SSD dönemi ne zaman başlayacak? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

SSD ZORUNLU OLACAK!

Bilgisayarlarda geleneksel sabit disk sürücüleri olan HDD'lerini yerini yüksek performansı ile SSD'ler almıştır. Fakat oyun kurulumlarının çoğu hala HDD'ye bağlıdır. Artık SSD dönemi zorunlu hale gelecektir.SSD

Bilgisayarlarda oyun kurulumları için SSD dönemi zorunlu bir şekilde gelmektedir. Microsoft oyunu olan Starfield'ın çıkması ile HDD'nin yer almadğı dikkat çekti. Şirket ise sadece SSD depolama birimlerinde çalışabileceğini dile getirdi. Cyberpunk 2077 oyunu için de aynı şart geçerli oldu. Oyun yapım şirketlerine diğer şirketlerin de dahil olacağı tahminler arasındadır. Diğer yıllarda neredeyse HDD kurulumlu bir oyun yer almayacaktır.

Şirket ise geçtiğimiz senelerde Windows bilgisayarların SSD ile satışa sunulması talebinde bulundu. Firmalardan olumlu dönütler alınmadığından ötürü gerçekleşmemişti. Fakat şu an kesin kararlar ile bir adım atılmış bulunmaktadır.

Son Haberler