Eski fotoğrafların ne zaman çekildiğini öğrenmek mümkün: Yapay zeka bunu da yaptı

Eski fotoğrafların ne zaman çekildiğini öğrenmek mümkün: Yapay zeka bunu da yaptı
Yapay zekadan hiçbir şey kaçmıyor! Artık fotoğrafların tarihlerini öğrenebilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Yapay zeka insanların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürürken fotoğraflarla ilgili büyük bir gelişme yaşandı. Tarihler açığa çıkacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FOTOĞRAFLARIN TARİHİ ÖĞRENİLECEK

Yapay zeka ile desteklendiği bilinen uygulama soy ağacı araştırmalarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Uygulamaya herhangi bir eski fotoğraf yüklendiği zaman fotoğrafın çekildiği yıl tahmini olarak ortaya çıkacak. PhotoDater olarak bilinen ve MyHeritage tarafından insanların kullanımına sunulan uygulamada tarih kayıtları, genetik veriler gibi bilgilerle aile geçmişleri keşfedilebilecek. 

yapay zeka ile fotoğrafların tarihleri öğrenilebilir

Uygulamayı kullanabilmek için ücretsiz MyHeritage hesabı açmanız gerekiyor. Yalnızca bilgisayarlarda kullanılan uygulamanın yakın zamanda telefonlara da gelmesi bekleniyor. Uygulama 1860 ve 1990 seneleri arasında çekilen binlerce fotoğrafı deneyerek geliştirildi. Yapay zeka verileri tarayarak kıyafet, saç, yüz kılı, mobilya ve diğer nesneler üzerinden fotoğrafların senelerini tahmin ediyor. 2020 senesinde bir YouTuber 1888 senesinde çekilmiş olan Roundhay Garden Svene isimli bir kısa filmin görüntülerini yenileyebilmek için yapay zekadan destek almıştı. Örneğin yapay zekayla birlikte bilim insanları kısa süre önce binlerce sene önce Güney Peru çölünde oyulan Nazca Çizgileri'nin jeoglifini tanımlayabilmek için yapay zekadan yardım aldı. 

Son Haberler