Facebook, bir uygulamasının daha fişini çekti

Facebook, bir uygulamasının daha fişini çekti
Facebook Messenger kullananlara kötü haber! Artık o uygulama kullanılamayacak. İşte detaylar...

Sosyal medya devi Meta, 7 yıllık Messenger Lite uygulamasını kapatma kararı aldı. Messenger Lite, özellikle giriş seviyesi ve eski Android telefonlar için tasarlanmış hafif bir mesajlaşma uygulaması olarak 2016 yılında kullanıma sunulmuştu. Bu sürüm, temel mesajlaşma özelliklerini sunarken depolama alanında daha az yer kaplaması ve düşük performanslı cihazlar için optimize edilmiş arayüzü ile öne çıkıyordu.

messenger lite

Ancak günümüzde akıllı telefon teknolojisinin hızla gelişmesiyle birlikte, Lite uygulamasına olan talep giderek azaldı. Yeni nesil akıllı telefonlar artık daha güçlü performans sunuyor ve standart Messenger uygulaması da daha hafif ve verimli hale geldi. Bu nedenle, Meta Messenger Lite'ı artık kullanımdan kaldırma kararı aldı.

Messenger Lite'ın kapanışı 18 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Kullanıcılar, mevcut konuşmalarına ve verilerine sorunsuz bir şekilde Messenger uygulaması üzerinden erişmeye devam edebilecekler. Meta, bu geçişi kademeli bir şekilde sağlayacağını ve Lite uygulamasında bulunan tüm konuşmaların Messenger uygulamasında da erişilebilir olacağını açıkladı.

Bu adımın arkasındaki temel nedenler, Lite uygulamasının kullanımının azalması ve günümüzdeki akıllı telefonların artan performans kapasitesi olarak belirtiliyor. Artık çoğu akıllı telefon, Messenger uygulamasını rahatlıkla çalıştırabiliyor, bu da hafif bir versiyona olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Son Haberler