Faeebook rakiplerine yetişmek için ter atıyor: Şimdi de TikTok'a özendi

Faeebook rakiplerine yetişmek için ter atıyor: Şimdi de TikTok'a özendi
Facebook önemli bir video güncellemesi aldı. Bu kapsamda Watch'ın yerine Video sekmesi kullanılacaktır. Hikayelerde de yeni bir düzenleme seçeneği var.

Facebook, TikTok'a benzer videolarına yeni güncelleme getirdi. Buna göre, 2017 yılında kullanıma sunulan Facebook Watch'ın bu değişimden etkilendiği görüldü. Uygulamada yapılan güncelleme ile İzle yerine Video adı kullanılacak ve yatay ve dikey videolar da oluşturulabilecek.

"Facebook Watch gitti, video geri geldi"

Meta, Hikayeler videolarını Facebook ve Instagram'da daha popüler bir şekilde video formatına geçirmek için çalışıyor. Facebook güncellemesi, videoyla ilgili birçok konuda değişiklikler getiriyor.

Faeebook rakiplerine yetişmek için ter atıyor Şimdi de TikTok'a özendi

Değişikliklerin başında ise daha öncesinde “Watch” sekmesi bundan sonra "Video" olarak yer aldığı görülüyor. Bu, kullanıcıların Reelsler, uzun ve aynı zamanda da canlı videolarında dahil olması kaydıyla platformdaki tüm videoları kolayca bulmasını sağlayacaktır. Facebook üzerinden Instagram Hikayelerine yorum yapmak da mümkündür.

Diğer bir değişiklik de tüm videolara Hikaye düzenleme araçlarının eklenmesi. Bu da kullanıcıların uygulamaların arasında geçiş yapma durumunu ortadan kaldırarak videolarını tek bir yerde düzenlemelerine olanak tanır.

Düzenleme araçları da daha fazla özelliğe sahiptir. Bu, doğru ses parçasını bulmanızı, gürültüyü azaltmanızı ve sesi videoya kaydetmenizi kolaylaştıracaktır. Bu özellikler ise, içerik oluşturucuların çektikleri videolarda ses kalitesini iyileştirmelerine yardımcı olacaktır. 

Faeebook rakiplerine yetişmek için ter atıyor Şimdi de TikTok'a özendi

Video sayfası yenileme ile video keşfi daha kolaydır. Yeni Video sekmesinin kullanıcıların videoları hashtag'lere ve konulara göre görüntüleyebilecekleri bir sayfa olacaktır.

Bu, kullanıcıların ilgilerini çeken videoları bulmasına ve yeni içerik oluşturucuları keşfetmesine olanak tanır. Tüm bu değişikliklerin artık Facebook'un Android ve iOS uygulamalarında yayında olduğunu belirtmekte fayda var.

Son Haberler