Google 10 yıllık Android sürümü ile yollarını ayırdı

Google 10 yıllık Android sürümü ile yollarını ayırdı
Android 4.4 KitKat destek programından kaldırıldı. Bu nedenle, Play Hizmetleri güncellemelerini almayacaksınız.

Google, Android'in eski sürümlerini ertelemeye devam ediyor. Şirkete göre Android 4.4 KitKat cihazlarındaki Google Play Hizmetleri tarafından verilen destek Ağustos ayında sona erecek. Bu, KitKat çalıştıran cihazların bundan sonra Google Play Store ve Gmail'in yanı sıra Haritalar, YouTube vb. Google uygulamalarına da erişim sağlayamayacağı anlamına gelir.

"Google 10 yıllık Android sürümü ile yollarını ayırdı"

Google Play Hizmetleri, bilindiği üzere Android cihazların bir bileşenidir. Cihazda bu servislerin bulunmaması Google ürünlerinin kullanılamayacağı anlamına da gelmektedir. Google ise Android'in eski sürümleri için Play Hizmetleri güncellemelerini sağlamamayı kaderine bırakmış durumda.

Google Android 4.4 KitKat destek programı

Son olarak Android 4.3 Jelly Bean desteğini bıraktıkmasının ardından, teknoloji devi nihayet sıranın KitKat'a geldiğini duyurdu. KitKat kullanan cihazlar, Play Hizmetlerini kullanımına devam edecek, ancak bundan sonraki süreçte güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri alamayacak.

Google tarafından güncelleme verilmemesi ise cihazların kötü amaçlı yazılımlara ve güvenlik tehditlerine karşı savunmasız hale geleceği anlamına geliyor. Ayrıca bazı popüler uygulamalar da Ağustos ayından itibaren KitKat’ta düzgün çalışmayabilir.

Google geçen hafta Android pazarının %1'inden daha azının KitKat kullandığını duyurdu. Ancak, KitKat yüklü Android cihazınız varsa, mümkün olduğu kadar kısa süre içerisinde daha yeni bir Android cihaza yükseltme yapmanızı öneririz.

Bu arada Google, en son Android 14 beta güncelleme çalışmasını paylaştı. İşte Android 14'te bekleyebileceğiniz bazı özellikler:

- Galeriye erişmek isteyen uygulamalara kısmi erişim verebilirsiniz.

- Emoji Lab uygulaması, özel şekiller ve desenlerle kendi duvar kağıdınızı oluşturmanıza olanak tanır.

- Duvar kağıtlarıyla uyumlu yeni temalar.

- Kullanmadan önce duvar kağıdını önizleyebilirsiniz.

- Haftanın ilk gününü, kullanılacak takvimi ve sıcaklık birimini belirleyebilirsiniz.

- Telefondaki LED ışıkların rengini değiştirebilme özelliği.

- Belgeleri ve görüntüleri paylaşmak için yeni seçenekler.

- Geliştirilmiş Ayarlar uygulaması kullanıcı arayüzü. 

Son Haberler