Google Arama tasarımı değişiyor: Artık eskisinden çok daha şık

Google Arama tasarımı değişiyor: Artık eskisinden çok daha şık
Google, Android cihazlarda yapılan Arama tasarımında yeniliklerle karşımıza çıkıyor. Yazılım devi, daha zarif ve modern bir arama sayfası sunmayı hedefliyor. İşte detaylar...

Google, hizmetlerinin tasarımını sürekli olarak yenilemeye devam ediyor. Material You adını taşıyan yeni görünümünü tüm platformlarına yaymayı amaçlayan Google, son olarak Arama uygulamasının tasarımını güncelleme yoluna gitti. Bu güncelleme özellikle Android uygulamasının arama kutularının yeni bir görünüme kavuştuğunu ortaya çıkardı.

Google Arama uygulamasının Android sürümünde, arama sonuçları için yeni bir kullanıcı arayüzü deneme aşamasında. Bu güncellenmiş tasarım, her arama sonucunu yuvarlatılmış köşelere sahip ayrı bir kart içinde sunuyor. Bu değişiklik sayesinde, arama sonuçları daha net ve ayırt edilebilir bir görsellikle sunulacak.

TEST AŞAMASINDA

GOOGLE

Yeni arayüz tasarımı, şu an için Google uygulamasının 14.31.19.29 sürümünü kullanan bazı Android kullanıcılar için kullanıma sunuldu. Ancak bu güncelleme henüz tüm kullanıcılara sunulmadı. Bu durum muhtemelen kullanıcı tepkilerini değerlendirmek ve geri bildirim almak amacıyla yapılan bir test olarak nitelendiriliyor.

Kart tarzı arama sonuçları, mevcut liste tasarımına kıyasla daha düzenli ve modern bir görünüm sunuyor. Bu sayede her arama sonucu, ayrı bir başlık altında listeleniyor ve kullanıcıların aradıklarını daha kolay bir şekilde bulmalarına yardımcı oluyor.

Google, ürünlerindeki yeni tasarım ve özellikleri düzenli olarak test ediyor. Ancak bu gibi testlerin sonucunun kesin olarak nihai sürüme yansıması garantisi bulunmuyor. Örneğin, daha önce Google uygulamasındaki alt gezinme çubuğu için Material You tasarımını test etmiş ancak tüm kullanıcılara henüz sunulmadı.

Güncellenen Google Arama uygulamasının yeni görünümü şu an için sadece Android platformunda test ediliyor. Google, test kullanıcılarının geri bildirimlerini değerlendirecek ve bu geri dönütlere göre geniş çaplı uygulamaya karar verecek

Son Haberler