Google Chrome Android için görüntüsünü tamamen yeniledi

Google Chrome Android için görüntüsünü tamamen yeniledi
Google Chrome'un Android uygulamalarının tasarımı, daha basit görünüm sağlayacak şekilde güncellendi. Detaylar burada..

Dünyanın en popüler tarayıcılarından olan Google Chrome, Android uygulamaları için güncellenmiş bir tasarıma kavuşuyor. Chrome Canary'nin en son güncellemesi, Material You tasarım felsefesiyle uyumlu, geliştirilmiş yeni bir sekme sayfası sunuyor.

"Google Chrome Android'de yuvarlak ve daha büyük tasarım"

Bu felsefe, Kuzey Amerika'nın önde gelen teknoloji ürünlerince benimsenmiş olup kusursuz ve görsel anlamında da çekici bir kullanıcı deneyimi yaratmayı amaçlamaktadır. Yeni sekme, yakın zamanda ziyaret edilen sayfaları ve daha büyük, yuvarlak Google arama çubuğunu gösterir. Google Chrome bir adım daha ileri giderek tasarladığınız bu materyali Android uygulamanıza genişletir. Tasarım güncellemeleri, kanarya denemesinden başlayarak kademeli bir şekilde gerçekleştirilecek.

Google Chrome Android için görüntüsünü tamamen yeniledi

Yeni tasarımı deneyimleyebilmek adına kullanıcılar Canary sürümüne yükseltme yapabilirler. Yeniden tasarlanan sayfayı ve eklenen özellikleri görmek için yeni bir sekme açın. Yeni sekme sayfasında önemli değişiklikler yapılarak Google arama çubuğunun kapladığı ekran alanı artırılmıştır.

Ek olarak, sayfa arka planı renginin bundan sonra kullanıcının akıllı telefonunun temasına uyum sağlayarak kullanıcının seçtiği estetikle kusursuz bir şekilde uyum sağlıyor. Akıllı telefonunuz koyu temayı veya karanlık modu kullanıyorsa sayfa arka planı açık tonda olacaktır ve bunun tersi de geçerlidir.

Bu tema şu anda test aşamasındadır ve yalnızca Android kullanıcılarına yönelik Google Play Store'dan indirilebilen Chrome Canary'de mevcuttur. Bu yeni görünüm büyük olasılıkla bir noktada standart sürüme entegre edilecek ve tüm kullanıcılara daha iyi bir gezinme deneyimi vaat edecek.

Son Haberler