Google Chrome'a kurtarıcı özellik: RAM'i tüketen siteleri görebileceksiniz

Google Chrome'a kurtarıcı özellik: RAM'i tüketen siteleri görebileceksiniz
Dünya üzerinde en fazla kullanılan arama motoru olan Google Chrome’dan dev bir yenilik haberi daha geldi. İşte detaylar...

Teknoloji dehası olan Google çok büyük bir yenilik yaptı. Kullanıcılarını haaytında büyük kolaylık yaratacak olan o yeni özellik ve daha fazlasının ayrıntıları haberimizde…

banka

GOOGLE CHROME, YENİ ÖZELLİĞİYLE RAM TÜKETİMİNİ ARTIRAN SİTELERİ GÖRMENİZİ KOLAYLAŞTIRACAK

Google Chrome, açık sekmeler için bellek kullanımını gösterecektir. Böylece kullanıcılar hangi web sitesinin daha fazla RAM tükettiğini kolayca bilecek.

Google, Chrome'un aşırı RAM kullanımını azaltmak için Bellek Tasarrufu özelliğini tanıttı. Bu işlevsellik artık daha da geliştirildi. Yeni özellik sayesinde Chrome, hangi sekmelerin bellek tüketimini artırdığını net bir şekilde gösterecek.

AÇIK SEKMELERDE RAM KULLANIMI GÖRÜLEBİLECEK

Chrome Canary'nin en son sürümünde, açık sekmelerin üzerine gelindiğinde bellek tüketimi gösteriliyor. Aynı bilgilere Chrome'un yerleşik görev yöneticisinden de erişilebilir, ancak bu bilgilerin sekmelere eklenmesi bellek kullanımını kontrol etmeyi kolaylaştırır. Bellek tasarrufu modu gibi otomatik özelliklerin yanı sıra kullanıcılar hangi sekmelerin ve web sitelerinin aşırı bellek tükettiğini anlayabilecek.

Chrome Geliştirici Deneyimi ekibinden Addy Osmani'ye göre Chrome, arka plan işlemlerinin yanı sıra sayfanın kullandığı belleği de gösterecek.

Son Haberler