Google paraya para demiyor: 2023 yılındaki kazancı ortaya çıktı

Google paraya para demiyor: 2023 yılındaki kazancı ortaya çıktı
Google çatı şirketi Alphabet, 2023'ün üçüncü çeyreğinde Google'nin kazancını raporladı. İşte sonuçlar...

 

GOOGLE’IN KAÇ PARA KAZANDIĞINI DUYUNCA DİLİNİZİ YUTACAKSINIZ!

Google’nin kaç para kazandığı ortaya çıktı. Google’nin çatı şirketi olan Alphabet tarafından düzenlenen bir etkinlikte 2023'ün üçüncü çeyreği itibari ile Google’nin kazancı ortaya çıktı.

google

Düzenlenen etkinlikte Alphabet Google’nin kazancı ile ilgili olarak raporu herkese sundu. Rapordan edinilen verilere göre ise Google şirketi hem gelirini hem de kârını önemli ölçüde arttırdı. İşte konu ile ilgili detaylar…!

CİROSUNDA 77 MİLYAR DOLARLIK ARTIŞ

Alphabet tarafından düzenlenen Google’nin mali durum raporunda ciddi anlamda kazanç elde ettiği ortaya çıktı. İşte Google’nin kazancı…

Hazırlanan rapora göre şirket son üç aydaki cirosunu geçen seneye oranla yüzde 11 arttırdı. Bunun yanı sıra 77 milyar dolarlık bir artışa da imza attı. Şirketin kazandığı paranın 19,69 milyar dolarlık kısmı ise net kâr olduğu belirtildi. Rapor sonuçları ise yatırımcısının yüzünü güldürdü. Ayrıca Alphabet, YouTube reklam gelirlerinden 7,95 milyar dolar, Google Cloud hizmetlerinden de 8,41 milyar dolar kazandı. Google Cloud hizmetlerinin geçen yıl 590 milyon dolar zarar ettirdiği düşünülürse bu yılki verilerin memnun edici olduğu söylenebilir. Tüm bunların yanında Alphabet, Calico, CapitalG, Verily, Nest, Waymo ve X gibi işletmelerdeki ortaklıklarından meydana gelen “Other Bets” yatırımlardan 297 milyon dolar ciro kazanç elde ederken geçen seneye göre zararda 40 milyon dolar azaldı ve 1,19 milyon dolar oldu.

Son Haberler