Google Play ve App Store'a rakip geliyor: Facebook mağazası için düğmeye basıldı

Google Play ve App Store'a rakip geliyor: Facebook mağazası için düğmeye basıldı
Akıllı telefonlarımızda yüklü olan ve en çok kullandığımız uygulama mağazalarına bir yenisi ekleniyor. İşte detaylar…

Facebook uygulamasının yeni sahibi olan Meta şirketi akıllı telefon kullanıcılarına yeni bir müjde verdi Detaylar haberimizde…

META, APP STORE VE GOOGLE PLAY'E RAKİP OLACAK BİR FACEBOOK UYGULAMA MAĞAZASI İÇİN ÇALIŞIYOR

Apple'ın App Store'u ve Google'ın Play Store'u ile rekabet etmek isteyen Meta, tamamen yeni Facebook uygulama mağazasıyla ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu.

Meta, AB'deki kullanıcıların uygulamaları doğrudan Facebook reklamlarından indirmesine izin vererek şirketi Google'ın ve Apple'ın dijital mağazalarına doğrudan rakip haline getirmeyi amaçlıyor.

The Verge'den Alex Heath, yeni programın bu yılın sonlarında Android uygulama geliştiricileri ile pilot uygulamaya başlayacağını söyledi. Karar, muhtemelen önümüzdeki baharda yürürlüğe girecek olan Dijital Piyasalar Yasası adlı yeni bir AB düzenlemesinden kaynaklanıyor. Yeni yasaya göre, Apple ve Google "engelleyici" olarak kabul ediliyor ve mobil platformlarını alternatif uygulama indirme yöntemlerine açmaları gerekiyor.

Meta'nın pilot uygulamaya katılan geliştiricilere yaptığı sunuma göre, geliştiricilerin Android uygulamalarını barındıracak ve Facebook kullanıcılarının uygulamaları doğrudan indirmesine olanak tanıyacak.

Bu, bir uygulama için bir reklama tıklamanın, eskiden olduğu gibi doğrudan Google Play Store veya Apple App Store'a gitmek yerine uygulamayı Facebook aracılığıyla doğrudan telefonunuza indireceği anlamına gelir.

Meta, geliştiricilerin Facebook'taki ücretli reklamlardan daha yüksek uygulama yükleme oranları elde edebileceğini iddia ediyor ve belki de şaşırtıcı bir şekilde, sosyal medya devinin uygulama içi geliri azaltmayı planladığı bildiriliyor. Pilot projeye katılan geliştiriciler bu nedenle istedikleri herhangi bir faturalandırma sistemini kullanmakta özgürdür. Uygulama geliri iddiaları, Apple ve Google'ın uygulama mağazalarına karşı açılan son davalarda ve düzenlemelerde önemli bir sorun olmuştur.

Meta, bunun geliştiricilere uygulamalarını dağıtırken mümkün olduğunca fazla özgürlük vermesi ve geliştiricilere daha fazla dağıtım seçeneği sunması gerektiğini söylüyor.

Son Haberler