Google, sesinizi yapay zekanın ellerine bırakacak

Google, sesinizi yapay zekanın ellerine bırakacak
Yapay zeka üzerinde geliştirmeler devam ederken Google üzerinden sesinizi yapay zekaya emanet edebileceksiniz. Uzun kayıtları kısaltmak için artık yapay zeka devreye giriyor. İşte detaylar...

Son dönemlerde bütün hizmetlerine yapay zeka kontrol altına alınırken aramalardan android işletim sistemine kadar birçok platform yapay zekanın yararlarını sunmaya başladı. Şirketin yapay zeka getirmek isteği üzerine Google Kaydedici olarak işleme girecek.

GOOGLE KAYDEDİCİ, YAPAY ZEKA DÜZENLEMESİ

Google’ın Android telefonlara yönelik ses kaydedici uygulaması üzerinden yeni özellik sunuldu. Uygulama canlı transkripsiyon ve farklı kaynaklardan ses kaydetme gibi farklı özellikler kullanıma geçildi. Fakat yapay zeka sayesinde kayıtlarınızı otomatik olarak özetlenebilir.

google kaydedici

Yapay zeka destekleri özetlenirken ses kayıtlarını tekrar dinlemek ise mümkün. Fakat bu duruma gerek kalmadan yapılan toplantıların ya da konuşmaların hızlı bir özeti çıkartılıyor. Bununla beraber yapay zekanın ses dosyasını otomatik olarak adlandırarak karışıklığın önlenmesi amaçlanıyor.

Bu özellikle beraber yılın sonlarına doğru tanıtıma girecek Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da yer alması bekleniyor. Google Play’deki uygulamanın ne zaman desteğe gireceği hakkında net bir tarih söz konusu değildir. 

Son Haberler