Google tehlike saçan o uygulamaları Play Store'dan sildi

Google tehlike saçan o uygulamaları Play Store'dan sildi
Google Play üzerinden birçok uygulamanın kaldırılması kafaları karıştırdı. Tehlikeli olarak görülen temizleyici uygulamaları silmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasının önde gelen platformlarından olan Google, beklenmedik bir durum ile adından bahsettirdi. Kötü amaçlı yazılımlar ve gereksiz uygulamalarla mücadele eden şirket tarafından yeni karar alındı. Google, popüler uygulamalarında içerisinde olduğu temizleme işlemine başladı.

Google uzun zamandır kullanıcıların kötü amaçlı yazılımlarıyla mücadele ederken son dönemlerde artan sorunlarla kullanıcılara isyan ettiren bu duruma el atıldı. Bugün ise şirketin gereksiz uygulamalar ve kötü amaçlı yazılımlar üzerinden harekete geçildi. Bazen gerçek uygulamalar Play Store üzerinden otomatik olarak kaldırılırken bu durum sorunları beraberinde getiriyor. Google, birçok popüler temizleyici uygulamalar mağazadan kaldırıldığı duyuruldu.

google play store

Kaldırılan uygulamaların geliştiricileri ise durumlarını Reddit aracılığıyla duyurdu. Gelen açıklamalarda Play Store’dan aniden kaldırıldıklarını ve hesaplarının feshedildiğini bilgisi paylaşıldı. Son dönemlerin popüleri SD Maid uygulamasının kaldırılma nedeni olarak Google’ın “Stalkerware politikasının ihlali” olarak belirtildi. 

Son Haberler