Google telefonlardaki uçak moduna yeni bir soluk getirecek

Google telefonlardaki uçak moduna yeni bir soluk getirecek
Telefonlar üzerinde uçak modu özelliğinde yeni düzenlemeler yapıldı. Google, aldığı yeni patent ile beraber telefonlarımızda kullanılan uçak modu geliştirildi. İşte yeni özellikler haberimizde.

Telefonlarda uçağa binilmeyen zamanlarda bile sıkça kullanılan özellik olan uçak modunda farklı geliştirmeler yaşandı. Google ise bu durumların ele alınmasıyla beraber uçak modunu revize edilmesi üzerinde çalışmalara başladı. Bağlantılı uçuş modu olarak isimlendirilen yeni özellik detayları şöyle...

GOOGLE'NİN YENİ UÇAK MODU

Uçaklara binerken kullanılan uçak modu üzerinde düzenlemeler yapıldı. Bağlantılı Uçuş Modunu etkinleştirme başlığında patent başvuruları yapıldı. Google'ın düzenlediği uçak modunu başka bir düzeye çekildi. Uçak modunu nasıl etkinleştirebilirim sorusuna yanıt arayanlar için bilgiler verildi. Bunun için Google, yeni teknolojisiyle beraber bunun otomatik olarak yapılmasını hedeflediğini açıkladı.

Yeni özellik için patent başvuru yapılırken bağlantılı uçuş modunun etkinleştirilmesi üzerine basınç düşüşü, hızlanma ve hız değişiklikleriyle beraber uçuş motorunun gürültüsü ve irtifa sesiyle beraber kabin seslerinin işaret sinyalleri de başlıca olarak belirlendi.

google uçak modu

Cihaz tarafından uçtuğunuz anlaşıldığında yeni özellik otomatik aktif hale gelir. Bluetooh ve uçağın Wifi sinyallerinden bağlı olarak mobil cihazların sinyalleri devre dışı kalır. Fakat uçak modunun etkinleştirilmesiyle beraver bluetooht ve wifi ayrıca açılarak erişim sağlanır.

Wi-Fi’ye bağlı cihazın, yerde kullandığınız Wi-Fi ile aynı “yüksek bant genişliği özelliklerine ve ölçülmemiş kullanıma” bağlıymış gibi çalışmasına da olanak tanır. Bu durumda ise uçak için Wifi ya da diğer wifi ağlarına bağlanmak mümkündür. 

Son Haberler