Google ve Bing üzerinden dolandırılabilirsiniz

Google ve Bing üzerinden dolandırılabilirsiniz
Sahte uygulamalar, Google ile Bing reklamları aracılığıyla dağıtıldı.Bu kapsamda kişisel bilgileriniz riske atılabilir.

Bilgisayar korsanları, yıllardır web sitelerinde ve popüler platformlarda dolandırıcılık faaliyetleri yürütüyor. Son zamanlarda bu tür çabalar Google ve Bing reklamlarını içeriyordu. Güvenlik araştırmacılarına göre bilgisayar korsanları, Google ve Bing'de kullanıcıların bilgilerini çalan uygulamaları tanıtmaya başladı.

"Sahte uygulamalar Google ve Bing Reklamlarıyla Dağıtılıyor"

Siber güvenlik firması tarafından yapılan araştırmaya göre, yeni kötü amaçlı yazılım kampanyası Google ve Bing'in reklam ağlarını kullanıyor. Bilgisayar korsanları, internet tarayıcısı kullanıcılarına kötü amaçlı yazılımları dağıtan sahte uygulamaların reklamını yapmaya başladı.

Google ve Bing üzerinden dolandırılabilirsiniz

Kötü amaçlı yazılımın davranışı "Nitrojen" olarak adlandırılır. AnyDesk, WinSCP ve TreeSize Free'nin yanı sıra Cisco AnyConnect adlarını taşıyan bazı popüler uzaktan erişimleri ve dosya aktarım araçlarını hedefler. Bu uygulamaları tanıtıyor şeklinde hazırlanan reklamlar oluşturan dolandırıcılar, Google ile Bing reklamlarını kullanır.

Güvenlik araştırmacılarına göre, sahte bir reklama tıklamak sizi ürünün resmi web sitesine yönlendirmiyor. Kötü amaçlı yazılım tarafından hedeflenen kullanıcılar, sahte web sitelerine veya orijinal olarak görünen indirme sayfalarına yönlendirilir. Bu ekranlar, kötü amaçlı yazılım içeren bir uygulamayı indirmenizi ister.

Bilgisayar korsanlarının artık uzaktan erişimle ve aynı zamanda da dosya aktarım araçlarını bu kapsamda hedef aldığı söyleniyor. Popüler uygulamalar kılığına giren kötü amaçlı yazılımlara ek olarak, fidye yazılımları ve Truva atları şeklindeki tehlikeler de söz konusu uygulamalar tarafından yayılır.

Uzmanlar, saldırganların bu reklamları geniş bir ağ oluşturmak için kullandığını söyledi. Bu nedenle, belirli kişi veya kuruluşlardan ziyade genel İnternet kullanıcılarını hedeflediklerini düşünüyorlar. Bu arada Google ve Bing, soruşturmanın ardından reklam ağlarını kontrol etmeye ifade etti.

Son Haberler