Google'dan Apple'a rüşvet iddiası: Her şey bunun içinmiş

Google'dan Apple'a rüşvet iddiası: Her şey bunun içinmiş
Google'den Apple'a milyonlarda dolar ödeme yapıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Diğer şirketlere ön planda olmak için verilen tutar belli oldu.

En çok tercih edilen arama motoru olma unvanını koruyan Google, bu sürece kadar rüşvet verdiği iddiaları gündeme geldi. Başkan yardımcısı Prabhakar Raghavan bu iddialara sayılarla yanıtlandı. Google bu paraları arama motoruna olmak için ödediği ortaya çıktı.

Google başkan yardımcısı Prabhakar Raghavan cuma günü açıklamalarında, Google’ın varsayılan arama motoru durumunu korumak ve yoğunluk etmek hedeflenirken 2021’de 26,3 milyar dolar ödeme yapıldığı açıklandı. iPhone, iPad ve Mac’te varsayılan arama seçeneği olarak kalabilmek için yıllardır fahiş tutarlar verilerek Apple'a aktarıldı.

Google Apple

2021’de 146,4 milyar dolar gelir elde ettiğini, bunun da temerrüt durumu için ödediği 26 milyar doları perspektife bulunduğunu belirtti. Yönetici, varsayılan durumun, trafik elde etmek için ödediği tutarın en yüksek kesimin olduğunu belirtti. Radhavan, 26.3 milyar doların hangi kısmının Apple'a gittiğini açıklamadı. Mahkemeye sunulan belgeler üzerinde Google'ın 2014 yılında temerrüt durumundan ötürü 7 milyar dolar ödeme yapılırken 47 milyar dolar arama geliri aktarıldı. 

Son Haberler