Haziran ayının en çok kullanılan tarayıcıları belli oldu: Chrome'dan kötü haber

Haziran ayının en çok kullanılan tarayıcıları belli oldu: Chrome'dan kötü haber
Haziran ayında en çok kullanılan tarayıcı hangisi oldu? Chrome'un popülerliği düşüyor... İşte detaylar...

Statcounter'ın yayınladığı Haziran 2023 raporuna göre, en çok kullanılan masaüstü ve mobil tarayıcılar belirlendi. Bu aylık verilere göre, Google Chrome beklenmedik bir şekilde kullanıcı kaybı yaşarken, diğer tarayıcılar ise pazar paylarını artırmayı başardı.

Masaüstü tarayıcılar kategorisinde liderliği hala elinde tutan Google Chrome, %61,1'lik bir pazar payıyla önceliğini sürdürüyor. Ancak, geçtiğimiz ay içerisinde 4,78 puan kaybederek önemli bir düşüş yaşadı. Normalde aylık dalgalanmaların 1-2 puan arasında olduğu pazarda, bu değişim dikkat çekici bir gerilemeye işaret ediyor. Chrome'un kaybettiği pazar payı, diğer tarayıcılara dağıldı ve bu da onu geçen ayın "kırmızıda" kalan tek tarayıcı yaptı.

tarayıcı kullanımları

Öte yandan, Apple'ın masaüstü tarayıcısı Safari ise büyümesini sürdürüyor. Mart 2023'te Microsoft Edge'i geride bıraktıktan sonra Safari, %14,45'lik pazar payıyla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, 1,6 puanlık bir artış anlamına geliyor. Dünyanın en popüler üçüncü tarayıcısı olan Microsoft Edge ise %10,77'lik pazar payıyla %10'un üzerine çıkmayı başardı.

Statcounter'ın verilerine göre en çok kullanılan beş masaüstü tarayıcısı şu şekilde sıralanıyor:

Google Chrome - %61,1 (-4,78 puan)

Apple Safari - %14,45 (+1,6 puan)

Microsoft Edge - %10,77 (+0,83 puan)

Mozilla Firefox - %6,04 (+0,74 puan)

Opera - %5,31 (+1,27 puan)

İlginç bir şekilde, mobil tarayıcılar kategorisinde tam tersi bir durum gözleniyor. Google Chrome, kaybettiği pazar payını geri kazanırken, diğer popüler tarayıcılar ise kullanıcı tabanlarının bir kısmını kaybetmiş durumda. Microsoft Edge ise mobil tarayıcılar listesinde yer almamaktadır.

tarayıcı

Statcounter'ın verilerine göre en çok kullanılan beş mobil tarayıcı şu şekilde sıralanıyor:

Google Chrome - %64,82 (+3,55 puan)

Apple Safari - %24,82 (-2,85 puan)

Samsung İnternet - %4,3 (-0,65 puan)

UC Tarayıcı - %1,81 (+0,28 puan)

Opera - %1,75 (-0,04 puan)

Haziran ayının tarayıcı tercihleri açısından önemli değişikliklere sahne olduğu görülüyor. Google Chrome'un masaüstü tarayıcılar kategorisindeki kaybı ve Safari'nin yükselişi, dikkate değer gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Mobil tarayıcılarda ise Google Chrome'un yeniden yükselişi dikkat çekiyor. Kullanıcıların tercihlerindeki bu değişimler, tarayıcıların rekabetini daha da kızıştıracak gibi görünüyor.

Son Haberler