Honda'nın elektrikli otomobil macerası kısa sürdü

Honda'nın elektrikli otomobil macerası kısa sürdü
Sevilen araç markalarından olan Honda'nın elektrikli otomobilinin ömrü kısa sürdü. Hatcback pazarının her geçen gün küçülmesiyle beraber SUV talebinin giderek artış göstermesi ortalığı karıştırdı.

Otomobil sektöründe büyük değişimler yaşanırken içten yanmalı motora sahip modellere veda vakti geldi. Günümüzde elektrikli araçlar ön plana çıkartılırken bu süreç içerisinde bir çok otomobil elektrik araçlarını üretti. Bunun üzerine Honda E, ikinci nesili görmeyeceği belirlendi.

Bazı modellerin elektrikli araç serüveni kısa sürerken Honda E, üretim bandına veda edenler arasında yer aldı. Küresel pazardaki ilk tamamen elektrikli aracı olan Honda E, küçük hatchback pazarının he geçen gün küçülmesiyle beraber sona yaklaştı.

honda E

2020 yılında yapılan tanıtımda dört kapılı küçük otomobil, 152 beygir güç ve 315 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru bulunduruyor. Gücünü arka tekerleklere ileten bu küçük ve sevimli otomobilin 35,5 kWh'lık bataryası mevcut. Honda, küçük otomobili ‘E’ modelinin ardından ise elektrikli otomobil üzerinde hamlelerine devam ediyor.

Honda'nın elektrikli aracının içi ve dış tasarımı birçok sürücünün ilgisini çekti. Honda E'ye veda zamanı gelmiş gibi görülürken eski altyapısının getirdiği düşük menzilinin yanı sıra SUV modellere olan ilgi artış gösterdi. 

Son Haberler