İddia büyük! Apple'dan iPad'lere güncelleme furyası başlıyor

İddia büyük! Apple'dan iPad'lere güncelleme furyası başlıyor
Apple, İPad'ler için yeni bir güncelleme furyası başlatmaya hazırlanıyor. Yeni yılda tüm ürün yelpazesi, 2 yıl boyunca büyük güncellemelerle karşı karşıya kalacak.

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre, önümüzdeki yıl Apple'ın iPad serisi için bir güncelleme dalgası ufukta görünüyor. Standart iPad, iPad Pro, 2 yılı aşkın bir süredir güncelleme almayan iPad Mini ve iPad Air de dahil olmak üzere tüm ürün yelpazesi önümüzdeki yıl boyunca büyük güncellemelere hazırlanıyor.

Notebookcheck'in haberine göre, Gurman ayrıca, Apple'ın 2010'daki ilk çıkışından bu yana her yıl yeni iPad modelleri tanıtma geleneğinden saptığı için 2023'ün bir dönüm noktası olacağını belirtiyor. Bu durum, perde arkasında devam eden geliştirme çalışmalarına bağlanabilir ve yeni iPad'lerin henüz piyasaya sürülmeye hazır olmadığını gösterir.

Birkaç ay önce Gurman, Apple'ın yeni nesil M3 çipe sahip olması beklenen yeni nesil iPad Pro modelleri üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Heyecan verici bir şekilde, yaklaşmakta olan bu iPad Pro'lar aynı zamanda Apple'ın iPad için OLED ekranların ilk adımı olacak ve gerçek siyah renk ve canlı renkler vaat edecek. Ayrıca, bu yeni iPad Pro modellerinin hem 11 hem de 13 inç boyutlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. 13 inçlik daha büyük varyant, mevcut 12.9 inç iPad Pro'dan biraz daha büyük olacak.

Son Haberler