Instagram kullananlara güzel haber! TikTok'tan bir özellik daha geliyor

Instagram kullananlara güzel haber! TikTok'tan bir özellik daha geliyor
TikTok'un büyük başarısından sonra, sosyal medya platformları son zamanlarda kısa videolara daha fazla önem vermeye başladı. Bu trende katılan platformlardan biri de Instagram oldu. Instagram, Reels adı verilen kısa videolarla TikTok'a rakip olmaya çalışıyor. Reels videoları hızla geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşıyor ve sürekli olarak yeni özelliklerle güncelleniyor. İşte detaylar...

Instagram, son eklediği özellikle Reels videolarının başkaları tarafından indirilmesine olanak tanıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, uygulama dışında da Reels videolarını paylaşabilecekler. TikTok'un uzun zamandır sunduğu bu özellik, Instagram kullanıcılarının da ilgisini çekmiş durumda. Instagram'ın başkanı Adam Mosseri, ABD merkezli kullanıcıların artık Reels videolarını indirebileceklerini duyurdu. Kullanıcılar, paylaşım simgesine dokunarak ve ardından İndir seçeneğiyle videoları cihazlarına indirebilecekler ve farklı platformlarda paylaşabilecekler.

AÇIK HESAPLARDAKİ REELS VİDEOLARI İNDİRİLEBİLİR OLACAK

reels

Mosseri, yalnızca herkese açık hesaplardaki Reels videolarının indirilebileceğini belirtti. Herkese açık hesap kullanıcıları ise istedikleri takdirde Reels indirme özelliğini kapatabilecekler. İndirilen videolarda hesap adıyla birlikte Instagram logosunun yer alacağı bir filigran bulunacak.

Reels videoları, Instagram'ın hızla büyüyen bir hizmeti haline geldi. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, 2023'ün ilk çeyreğinde yaptığı bir toplantıda, yapay zeka destekli Reels önerilerinin Instagram'da geçirilen süreyi %24 oranında artırdığını açıkladı. Bu nedenle, Instagram'ın Reels üzerindeki çalışmalara devam ettiği ve yeni özellikler eklediği görülüyor.

Son Haberler