Instagram o özelliği Apple'dan aldı: Kullanıcılar bayılacak

Instagram o özelliği Apple'dan aldı: Kullanıcılar bayılacak
Instagram'dan yeni hamle! Kullanıcılar bayılacak! Detaylar haberimizde.

Apple'ın gözde özelliği artık Instagram'da da mevcut. Instagram yeni çıkartma özellikleriyle kullanıcılarına yenilikler vadediyor. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

INSTAGRAM'DAN KULLANICILARIN HOŞUNA GİDECEK YENİLİK

Instagram, kullanıcıların yepyeni görsellere fotoğraf konuları eklemesine olanak tanıyan yeni bir özel çıkartma aracını test ediyor. Hatta Apple kullanıcıları bu özelliği daha önce de test etme şansına sahip olmuştu. Bunun nedeni Instagram'ın yeni çıkartma özelliğinin Apple'ın geçen sene tanıttığı özelliğe çok benzemesi. Instagram Başkanı Adam Mosseri, uygulamanın yeni özelliklerini yayın kanalında yayınladığı bir videoyla açıkladı. Araç, Instagram kullanıcılarının fotoğraflarının konusunu seçmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor gibi görünüyor. Bu aynı zamanda çıkartmayı arka plandan kaldırmanıza ve normal çıkartmanın olacağı yere taşımanıza da olanak tanır. Bu, Instagram'ın yeni çıkartma özelliğini hikâyelerinize ve gönderilerinize ekleyebileceğiniz anlamına gelir. 

Instagram'dan Kullanıcıların Hoşuna Gidecek Yenilik

Ek olarak bu araç, kullanıcıların telefonlarına kayıtlı fotoğraflardan ve Instagram'da gösterilen ilgili görsellerden özel çıkartmalar oluşturmasına olanak tanır. Bu, kullanıcıların farklı kişilerin içeriklerinden faydalanmasına olanak tanır. Ancak Instagram veri ihlalleri konusunda oldukça dikkat ediyor. Bu amaçla diğer kullanıcılardan içeriklerinden çıkartma kullanmak için izin almamız gerekmektedir. Popüler sosyal medya uygulamasına yönelik bu yeni özellik, Apple'ın geçen yıl iOS 16 ile tanıttığı özelliğe çok benzemekte. Bunun yanı sıra Instagram gönderilerine özel çıkartmalar ekleme olanağı da vardı fakat Instagram bu durumu biraz geliştirdi. Ekran görüntüsü alma özelliği sayesinde başkalarının içeriklerinden de çıkartmalar oluşturabilirsiniz. Ancak bu durumun ne kadar etik olduğu ayrı bir tartışmadır.

Son Haberler