Instagram Reels ve Hikayeler için yeni bir çıkartma özelliğini test ediyor

Instagram Reels ve Hikayeler için yeni bir çıkartma özelliğini test ediyor
Instagram'ın son test özelliği, kullanıcıların fotoğraflarını Reels ve Hikayeler için çıkartmalara dönüştürmeyi hedefliyor. Eğer bu özellik geçerse, çok eğlenceli bir kullanıcı deneyimi söz konusu olacak.

Instagram, kullanıcıların kendi fotoğraflarından ve bazı durumlarda diğer kullanıcıların fotoğraflarından özel çıkartmalar oluşturmasına ve bunları reel veya hikayelere yerleştirmesine olanak tanıyan bir çıkartma oluşturma özelliğini test ediyor.

Meta son zamanlarda komut tabanlı, yapay zeka tarafından oluşturulan çıkartmalara yönelmiş olsa da, önemli bir özelliği getirmeye hazırlanıyor. Sadece bir fotoğrafın konusunu seçip arka planı kaldırarak diğer içeriklerin üzerine yerleştirilebilen serbest yüzen bir çıkartma oluşturma imkanı veren bu özellik gelirse, çok daha eğlenceli bir kullanıcı deneyimi göreceğiz.

Telefondaki fotoğraflar da Instagram fotoğrafları da çıkartma yapılabilecek

Adam Mosseri, yayın kanalında paylaştığı bir videoda bu aracın nasıl çalışacağına dair kısa bir tanıtım yaptı. Ayrıca, telefonunuzda kayıtlı fotoğraflardan çıkartma oluşturmanın yanı sıra, kullanıcıların "Instagram'da gördüğü uygun resimlerden" de çıkartma yapabileceklerini söyledi. Mosseri bu konuda daha fazla ayrıntı paylaşmadı, ancak bu, kullanıcıların resimlerini çıkartılabilir hale getirmeyi seçebileceklerini gösteriyor.

Bu henüz sadece bir test ve tüm kullanıcılara yayılmadı, bu nedenle bunun gerçekte neye benzediğini zamanla göreceğiz.

Son Haberler