Instagram'dan bir türlü çıkamıyorsanız hemen bu davayı açabilirsiniz

Instagram'dan bir türlü çıkamıyorsanız hemen bu davayı açabilirsiniz
Yaşadığımız yüzyılın en önemli icatlarından olan akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmezi desek yanlış olmaz. Akıllı telefonumuzdaki en popüler uygulama olan İnstagram için eşi benzeri görülmemiş bir dava açıldı. Detaylar haberimizde…

Günümüzde artık akıllı telefonlar hayatımızın en önemli parçaları haline geldi. Kullandığımız birçok uygulamadan birisi olan İnstagram nerdeyse yediden yetmişe herkeste bağımlılık yaptı. Artık bu nedenden dolayı sosyal medya platformlarına dava açma hakkınız var. İşte haberin detayları…

banka

ARTIK INSTAGRAM’A “BAĞIMLILIK YAPTI” DİYEREK DAVA AÇABİLİRSİNİZ!

Instagram'da vb. Diğer sosyal medya platformlarına olan bağımlılıkları nedeniyle yasal işlem başlatılabilir. İşte detaylar...

ABD'de son dönemde sosyal medya platformları ile kullanıcıları arasında ciddi davalar yaşanıyor. Bu davaların çözümü oldukça zor olsa da hakimler mahkemede uzun maceralar sonucunda bir karara vardılar. Bu kararlardan sonuncusu, Meta gibi sosyal medya devlerinin değiştirmek istediği bir anayasa hükmüyle ilgili olarak geldi. Bu karara göre artık “Instagram platformu bağımlısıyım” içeriğiyle şikâyette bulunabilirsiniz. İşte detaylar…

ABD’DE SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINA YÖNELİK YENİ KARARLAR ALINDI!

Platformlar, sosyal medya kullanıcılarının içerik tüketmesini kolaylaştıracak ve hızlandıracak yeni yollar geliştirdiğinden, sosyal medya bağımlılığı yeni bir şey değil. Bugün Amerikalı bir hakim bu konuda bağımlılık olarak kabul edilmemesi yönünde karar aldı. Muhtemelen platformların arkasına saklanabileceği tek yasal makalenin bir şekilde geçersiz kılındığı düşünülüyor.

Mahkeme bu konuyu aslında platform yöneticileri sayesinde çözdü. Sonuç olarak Instagram ve Twitter gibi platformlar ABD İletişim Ahlakı Yasası'nın 230. Maddesine uygundur. Maddeyi değiştirmek istiyor. Dolayısıyla sosyal medya bağımlılığı sorunu platformu değil, yalnızca kullanıcıyı ilgilendiren bir durum olacaktır. Biraz sigara imalatçılarına benziyor. Tütün şirketlerinin ürünlerini pazarlamak için herhangi bir şey yapması yasaklanmış olsa da kullanıcılar yine de ürünleri kendileri satın alıyor ve bağımlı oluyorlar.

Bu konudaki yazının da revize edilmesi gerekiyor çünkü sosyal medya platformlarının yarattığı bağımlılıktan kurtulmalarına yardımcı oluyor. Ancak hakim kararında, platformların içerik tüketimini hızlandırmak için değişiklikler yapması ve kullanıcı alışkanlıklarını bu yönde değiştirmesi nedeniyle bu maddenin değiştirilemeyeceği, dolayısıyla kullanıcıların, özellikle de genç kullanıcıların, bağımlılıkları nedeniyle platformdan şikayetçi olabilecekleri belirtildi.

Kısaca vakıfların barındırdığı tek maddeyi kaybettiğini söyleyebiliriz. Çünkü verilen karar gelecekte benzer davalar için emsal oluşturacak. Ayrıca çoğunlukla gençler Instagram, Twitter vb. kullanıyor. Ayrıca platforma güvenmeleri nedeniyle yasal işlem başlatmalarına da olanak tanır. Bu konuyla ilgili daha fazla ayrıntı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Instagram gibi platformları takip etme kararının doğru olduğunu düşünüyor musunuz? Yorum kısmında düşüncelerinizi belirtmeyi unutmayın...

Son Haberler