İnternetten dizi ve film indirenlere kötü haber: Başınız dertte olabilir

İnternetten dizi ve film indirenlere kötü haber: Başınız dertte olabilir
Son zamanlarda, birçok insan çeşitli uygulamalar aracılığıyla internet üzerinden dizi, film ve oyun indirme eğilimindedir. Ancak, bu tür içeriklere ücret ödemekten kaçınmak için kaçak yolları tercih eden kişiler, bazı ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabilirler. HP Wolf tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, dizi ve film indiren kişilere yönelik yeni bir kötü amaçlı yazılım tehdidi tespit etti. İşte detaylar...

HP Wolf tarafından yapılan açıklamaya göre, Mart ayından bu yana film ve oyun indirme hizmeti sunan web sitelerinde ChromeLoader adlı kötü amaçlı bir yazılım tespit edildiği belirtiliyor. Bu yazılımın kullanıcıları Shampoo adı verilen bir kötü amaçlı uzantıyı yüklemeye ikna ettiği ifade ediliyor. Bu korsan internet siteleri, sizin kişisel verilerinizi kötü amaçlı olarak işleyebilir. Bu konuda uzmanlar ne diyor? Nasıl bundan uzak durabilirsiniz? İşte tüm detaylar...

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ ELE GEÇİRİLEBİLİR

veri

Shampoo uzantısının, kullanıcıların arama sorgularını kötü amaçlı web sitelerine yönlendirdiği ve bu yazılımdan kurtulmanın zor olduğu belirtiliyor. Ayrıca, bu yazılımın bilgisayarlarda kalıcı olmak için çeşitli yöntemler kullandığı ve Görev Zamanlayıcı aracılığıyla kendini her 50 dakikada bir yeniden tespit ettiği iddia ediliyor.

Uzmanlar, bu kötü amaçlı yazılımın kendisini başarılı bir şekilde koruduğunu ve silinmelere karşı önlemler aldığını söylüyor. Ayrıca, hata ayıklama ve analiz işlemlerine karşı da dirençli olduğu belirtiliyor.

HP Wolf Security Threat Insights Raporu'na göre, Chrome uzantılı kötü amaçlı yazılım ayrıca kullanıcıların Office 365 hesaplarını ele geçirerek kişisel bilgileri paylaşıyor.

Uzmanlar, bu tür saldırılara karşı korunmak için kullanıcıların e-posta eklerini açarken, bağlantılara tıklarken ve tarayıcı üzerinden indirme yaparken dikkatli olmalarını öneriyor. Bu tür indirmeler sonucunda kişisel verilerin tehlikeye girebileceği hatırlatılıyor.

Son Haberler