iOS 17 ile 4 AirDrop özelliği geliyor: Yeni özellikler duyuruldu

iOS 17 ile 4 AirDrop özelliği geliyor: Yeni özellikler duyuruldu
Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde öne çıkan AirDrop özelliği İOS 17 ile beraber tekrardan gündeme geldi. İOS 17'yle birlikte 4 farklı özellik kullanıcılara sunuldu.

2013 senesinde ilk olarak İphone telefonlarında devreye giren AirDrop özelliği genişletildi. Bununla beraber aradan tam 10 yıl sonra tekrardan hız kazanarak farklı imkanlarını sunuyor. İOS 17 ile beraber yeni özellikler cihazlara yüklenirken araştırmalar başladı. İşte, İOS 17 ile gelecek 4 farklı özellik...

AİRDROP 4 FARKLI ÖZELLİK

İOS 17 ile tanımlı olarak gelecek ilk özellik isim bırakma. Bu özellikle beraber yeni birinin numarasını almak ya da numaranızı ona vermek istediğinizde kısa mesaj göndermeniz yeterli olacak. İphone'ları yan yana tutarak kısa sürede iletişim bilgilerini almanız kolaylaşacak.

İOS 17 airdrop

AirDrop üzerinde telefonların yan yana olması gerekirken bu özellik geliştirildi. AirDrop'un menzilinden çıkmanız durumunda aktarım başarısız olur ve içerik paylaşılmazken artık uzun süre telefonlar yan yana olmasada gönderimler gerçekleşebilecek.

SharePlay aracılığıyla paylaşılan etkinlikler üzerinden İphone'ler yan yana tutularak kullanılabilir hale gelir. Bununla beraber SharePlay API'si sayesinde üçüncü taraf geliştirilmesi yapılarak uygulamaların hareketliliği sağlanır.

İOS üzerinden aktiflik seçilmediği takdirde birisi cihazlarınızdaki fotoğraf ya da belge paylaşımlarına izin verilmez. Bununla beraber AirDrop ile alakalı uzun süredir devam eden bir sorun olarak sunulurken görmek istenilen ya da önerilen içeriklerin ön izlemesi ekranlarda bulunacak. 

Son Haberler