iOS 17 ile birlikte kurallar yıkıldı: Apple yıllardır yapmamıştı

iOS 17 ile birlikte kurallar yıkıldı: Apple yıllardır yapmamıştı
Apple tarafından cihazlara gelen İOS güncellemeleri yeni özellikleri beraberinde getirirken İOS 17 sürümü için çalışmaların başladığı bilgisi verildi. İşte Apple Denetim Merkezi'nde ki değişiklikler ve tüm detaylar...

İOS arayüzü uzun zamandır ara ara sorunları yaşatırken son dönemlerde işletim sistemine gelen en büyük yenilik olan wigdet tarafından destek sağlanır. İOS 17'deki önemli değişiklikle beraber yeni konseptiyle Denetim Merkezi'nin nasıl görüneceği merak konusu oldu. Tasarımcı Parker Ortolani tarafından hazırlanan çalışma, Denetim Merkezi’ni renkli simgeler ve etiketli kontrollerle özelleştirilerek yeni liste oluşturulur.

İOS 17 güncellemesiyle beraber Wi-Fi, Bluetooth ve el feneri gibi sistem işlevleri ve üçüncü parti uygulama yazılımları bu ekran üzerinden kontrol edilebilir. Örneğin, hava durumunu görebiliyor ya da ChatGPT’ye soru sorabilirsiniz. İphone 15 pro ile yeni tasarımın geleceği söylenirken ''Eylem'' düğmesi ön planda tutularak yan düğmenin yeniden tasarlanmasıyla Denetim Merkezi hızlı olarak açılır.

İOS 17

Apple, denetim merkezinin ilk olarak 2013 senesinde İOS 7 kullanımına açılırken İphone X sunulan İOS 11 ile beraber güncellemeye gidildi. Yer alan tasarım üzerinden uçak modu, rahatsız etme, ekran parlaklığı ve medya oynatma denetimleri sağ üst köşesinin aşağı kaydırılmasıyla ekranda yer alıyor. 

Son Haberler