iOS cihazlarına yapılan saldırıyı Kaspersky keşfetti

iOS cihazlarına yapılan saldırıyı Kaspersky keşfetti
O siber saldırı adeta deşifre edildi. Nasıl deşifre edildi? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

iMessage tabanlı siber saldırı gerçekleşmesi ardından saldırıyla ilgili büyük gelişme yaşandı. Bu saldırı ortaya çıkarıldı. Saldırıda bulunanlar kimdir? Tüm detaylar haberimizde.

O SİBER SALDIRI ORTAYA ÇIKARILDI!

Kaspersky, İOS cihazlarında gerçekleşen siber saldırı deşifre edilmiş bulunmaktadır. iMessage tabanında olan gelişmiş siber saldırı geçtiğimiz süreçte gerçekleşmiş bulunmaktadır.Siber

Uzun süre sonrasında Kaspersky, saldırıyı hedef alan Nirengi Operasyo'nu hakkında detayları duyurdu. Global Araştırma ve Analiz Ekibi, Nirengi Operasyonu olarak gelişmiş saldırıyı duyurdu. Saldırı kamuoyunu ve Kaspersky çalışanlarını hedef almaktadır. 5 İOS güvenlik açığından yola çıkarak hedef alınmıştır.

Kaspersky uzmanları detaylı analizler sonucunda özel bir ekiple çalışmaktadır. Saldırının başlangıcında yazı tipi işlem kütüphane açığından yararlanıldığını tespit etti. Saldırı yapacak platforma sahip oldukları için beşinci güvenlik açığını yakalama imkanı bulmuşlardır. Uzmanlar tarafından beşinci açık yakalanarak düzeltilmiştir.

Kaspersky Güvenlik Araştırma Lideri Boris Larin: Yeni Apple cihazlarının donanım tabanlı güvenlik özellikleri sebebiyle siber saldırılara karşı korunaklı olduğunu belirtti. Bilinmeyen kaynaklardan gelen iMessage'leri kullanırken dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Özel ekipte üst, orta seviye şirket ekiplerinin yanında Rusya, Avrupa ve Orta Doğu araştırmacıları da katılım sağlamıştır. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı güvenlik çözümleri kullanılması gerektiği tavsiyesinde bulunuldu.

Son Haberler