iPhone 14 serisi yenilenmiş olarak yeniden piyasaya çıkabilir

iPhone 14 serisi yenilenmiş olarak yeniden piyasaya çıkabilir
Apple'ın Eylül etkinliğinde iPhone 15 serisinin yanı sıra, USB-C bağlantı noktasına sahip yenilenmiş iPhone 14 modellerini tanıtacağı iddia ediliyor. Yenilenmiş modeller, daha uygun fiyatlı seçenekler olarak kullanıcılara sunulacak. Detaylar haberimizde...

Apple, yaklaşan Eylül etkinliğinde sadece iPhone 15 serisini değil, aynı zamanda USB-C bağlantı noktasına sahip yenilenmiş iPhone 14 modellerini de tanıtabilir. Bu iddia, teknoloji devinin alışılmışın dışında bir adım atmaya hazırlandığına işaret ediyor. Yeni iPhone 14 modelleri, daha uygun fiyatlı bir seçenek sunarak geniş bir kullanıcı kitlesini hedefliyor.

A15 ÇİPİYLE GÜÇLENİDİRİLEN IPHONE 14

1

Özellikle tvOS 17 beta sürümünde keşfedilen bir kod, iki yeni iPhone modeline işaret ediyor. Ancak dikkat çekici bir şekilde, bu modellerin model numaralarının iPhone 15 yerine iPhone 14 olduğu görülüyor. Bu durum, geçen yılın A15 çipiyle güçlendirilen iPhone 14 cihazlarını temsil ediyor.

tvOS 17 beta kodları, iPhone 14 serisinin USB Type-C bağlantı noktasıyla güncelleneceğini gösteriyor. Bu hamle aynı zamanda Apple'ın Avrupa'da daha rahat satış yapabilmesini sağlayacak, çünkü AB, 2027 yılına kadar tüm telefonlarda USB-C standardını zorunlu kılıyor.

Ayrıca, iPhone 15 modellerinin daha yüksek fiyatlarla geleceği belirtiliyor. Hatta iPhone 15 Pro Max'in şimdiye kadar çıkan en pahalı model olacağı ve 1300 dolara kadar çıkabileceği söyleniyor. Bu nedenle yenilenmiş iPhone 14 modelleri, bütçe dostu bir alternatif olarak kullanıcılara sunulabilir.

Şu an satışta olan bir serinin USB-C ile değiştirilmesi, Apple'ın stratejisinde dikkate değer bir değişiklik olarak öne çıkıyor. Ancak iPhone 14 modellerinin sadece şarj noktasıyla sınırlı kalmayacak şekilde değiştirilip değiştirilmeyeceği henüz netlik kazanmış değil. 

Son Haberler