iPhone 15 serisi profesyonel fotoğraf makinelerini çöpe attıracak

iPhone 15 serisi profesyonel fotoğraf makinelerini çöpe attıracak
iPhone 15 serisi sızıntıları heyecanı dorukta tutuyor! Hibrit lens teknolojisiyle muhteşem kamera performansı vadeden Apple, Ekim ayında tanıtım yapacak. Yenilikçi çip teknolojisi, güç ve performansı bir araya getiriyor. Ayrıntılar haberimizde...

Apple'ın merakla beklenen iPhone 15 serisi ile ilgili yeni sızıntılar gün yüzüne çıktı! Ekim ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 ailesinin kamera performansını üst seviyeye taşımak için hibrit lens teknolojisi kullanacağı belirtiliyor.

YÜZDE 20 DAHA FAZLA IŞIK YAKALAYACAK

1

Sızıntılara göre, Apple'ın iPhone 15 Pro modelleri, TSMC'nin yeni nesil 3nm teknolojisi ile güçlendirilmiş ilk modeller olacak. Bu yeni çip teknolojisinin işlem performansını yüzde 10 ila 15 oranında artıracağı ve güç tüketimini de yüzde 35'e kadar azaltması bekleniyor. Ayrıca, sadece iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılacak A17 Bionic işlemcilerin bu modellerin performansını daha da artıracak.

Kamera konusunda da iPhone 15 serisinden büyük yenilikler bekleniyor. Sony'nin son teknoloji görüntü sensörlerinin kullanılacağı iddia ediliyor ve yeni sensörler sayesinde daha fazla fotodiyodun kullanılmasına imkan tanınacak. iPhone 15 ailesinde kullanılacak mercekler ise bir cam eleman ve altı plastik elemandan oluşacak şekilde tasarlanacak. Bu yeni tasarım, kameraların yüzde 20 daha fazla ışık yakalayabilmesine olanak sağlayacak.

Özellikle iPhone 15 Pro Max modelinde dikkat çeken bir yenilik ise 1 inç boyutlu Sony IMX903 sensörünün kullanılması. Cihazın ana kamerasının 48 Megapiksel olacağı ve periskop lens teknolojisinin 6x yakınlaştırmayı mümkün kılacağı belirtiliyor. Ayrıca telefoto ve ultra geniş kameralar için de beş ve altı elemanlı hibrit lenslerin kullanılacağı ifade ediliyor.

iPhone 15 serisindeki bir diğer önemli değişiklik ise Type-C girişine geçiş olacak. Tüm iPhone 15 modellerinin Type-C girişi ile geleceği söyleniyor ve hızlı şarjın yalnızca Apple onaylı kablolarla yapılacağı vurgulanıyor.

Tüm bu sızıntılar, iPhone 15 serisinin kullanıcılarına oldukça güçlü ve gelişmiş bir kamera deneyimi sunacağının işaretini veriyor.

Son Haberler