iPhone 15'in Çin macerası patladı

iPhone 15'in Çin macerası patladı
iPhone 15 serisine büyük bir pazar olan Çin'den şaşırtıcı gelişme. Detaylar haberimizde.

iPhone 15 serisi Çin'de satışta zorluk yaşayabilir. Daha da ilginci bu satış hayal kırıklığından Samsung'un sorumluluk payı yok. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

iPHONE 15'E ÇİN PAZARINDAN ŞOK

Apple, Çin'in en büyük cep telefonu sağlayıcılarından biridir. Aynı şeyi Samsung için söyleyemeyiz. Fakat şirket son yıllarda Çin'de yolunda gidiyor gibi görünse de iPhone 15 serisinin satışları durgun seyrediyor. Raporlara göre şirket, iPhone 15 serisinin Çin'deki satışlarında düşüş gördü ve geçen sene iPhone 14'ün rekor ön siparişleri ve satışları nedeniyle artan beklentileri karşılayamadı. Counterpoint Research'ün verilerine göre Çin'deki iPhone 15 satışları, lansmanın ilk on yedi gününde iPhone 14 serisine kıyasla yüzde 4,5 azalma payı gösterdi. 

iPhone 15'e Çin Pazarından Şok

Ancak Bloomberg tarafından toplanan diğer verilere göre diğer piyasa gözlemcileri de iPhone 15 serisinin beklentileri karşılamadığı konusunda aynı görüşte. Jefferies analistleri, iPhone 15 serisi satışlarının 2022 modeline kıyasla çift haneli düşüş göstermesini bekliyor. Çoğu pazarda Apple için en büyük tehdit Samsung ancak Koreli devin Çin pazarında oldukça zayıf olduğu bilinmekte. Hatta piyasa gözlemcileri, Apple'ın 2023 senesinde Çin'deki en büyük rakibinin, Mate 60 serisiyle iPhone 15 serisini geride bırakan Huawei olabileceğini öngörüyor. Bu gelişmelere dayanarak piyasa oyuncuları, gelecek sene Çin'de Huawei'nin Apple'ın yerini alabileceğini öngörüyor.

Son Haberler