iPhone ekranlarının üstündeki küçük noktaların gizemi çözüldü

iPhone ekranlarının üstündeki küçük noktaların gizemi çözüldü
İphone kullanıcıların dikkatini çeken ekranın üst kısmındaki ara sıra beliren küçük noktaların ne olduğu merak konusu oldu. 3 adet bulunan farklı noktaların ne işe yaradığı çoğu kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte noktalar hakkında tüm detaylar...

İphone modelleri üzerinde gizliliğin ihlal edilme durumlarına karşılık olarak ara sıra çeşitli sinyaller veriliyor. Ekranın üst kısmında zaman zaman beliren noktalar ise risk altında olduğunun göstergesi olabilir. Fakat çok az kişi bunların işlevini bilmiyor.

3 adet bulunan noktaların içerisinde sağa doğru işaret eden beyaz bir ok mavi nokta beliriyor. Bu durumda önemli olan nihai noktadır. Bir uygulama konumunuza erişmeye çalışırken görülür. Sarı olarak görülen turuncu nokta, cihazın mikrofonunun o esnada çalıştığını gösterir. Turuncu nokta ile aynı boyutta yeşil nokta yandığında ise kameranızın o zaman içerisinde bir uygulama tarafından kullanıldığını belirtir.

iphone renkli noktalar

Hangi uygulamanızın bu özellikleri kullandığını telefonunuzun Kontrol Merkezi'ne girip en üstteki nokta simgesine bakarak kontrol edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra Ayarlar bölümüne giriş yaparak Uygulama Gizlilik Raporu'na erişim sağlayarak izinler bölümünden hangi uygulamaya izin verildiği tespit edilir. 

Son Haberler