iPhone kullananlara büyük şok! iOS 17 güncellemesi beklenirken bakın yerine ne geliyor

iPhone kullananlara büyük şok! iOS 17 güncellemesi beklenirken bakın yerine ne geliyor
Apple'dan IOS 17'ye kırmızı ışık. Yenilikler neler olacak? Beklentiler karşılanmadı. İşte detaylar...

Apple, kullanıcıları tarafından heyecanla beklenen iOS işletim sisteminin en yeni versiyonu olan iOS 17'nin yerine beklenmedik bir şekilde ara bir sürüm olan iOS 16.5.1'i piyasaya süreceği öğrenildi. Bu karar, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Apple WWDC Konferansı'nda duyurulan ve kullanıcıların denemesi için sunulan iOS 17 Beta sürümüne rağmen alındı. iOS 16.5.1, iOS 17'nin tam sürümünün piyasaya sürülmeden önce geçici bir güncelleme olarak kullanıcılara sunulacak.

WWDC etkinliğinde duyurulan iOS 17, bu yılın içinde iPhone XS ve daha yeni modeller için tüm kullanıcılara açık olarak piyasaya sürülecek. Bu güncelleme, iPhone'un yatay konumda şarj olurken Bekleme moduna geçebilme, etkileşimli Ana Ekran widget'ları, geliştirilmiş otomatik düzeltme, Journal uygulaması gibi birçok yeni özelliği içerecek. Apple, geliştirici betalarını Apple Developer programına abone olmadan, senelik 99 ABD Doları karşılığında sunma konusunda tarihinde ilk kez bir adım atmıştır.

ios 17 yeni sürüm iphone

Apple, beklenen iOS 17 sürümüne ek olarak bir ara sürüm olan "16.5.1"i piyasaya süreceği haberi ortaya çıktı. Şu anda aktif olan iPhone'ların %81'inin iOS 16 kullandığı belirtiliyor, ancak iOS 17 beta sürümüyle bu oranın düşmesi bekleniyor. Apple, muhtemelen eylül ayında iPhone 15 modellerini piyasaya sürdüğü zaman tam sürüm iOS 17'yi paylaşacak.

iOS 17, yeniden tasarlanmış arama ekranı ve kişi düzeni gibi özelliklerle bir güncelleme sunacak. Telefon uygulamasında, kullanıcılara "Kişi Posterleri" adı verilen özelleştirilebilir profil kartlarıyla kendilerini ifade etme imkanı sunulacak. Kullanıcılar, görünüm, tipografi, yazı tipi renkleri, fotoğraf veya Memoji gibi özellikleri özelleştirebilecekler. Ayrıca, Kişi Posterleri üçüncü taraf arama uygulamalarıyla da uyumlu olacak.

Son Haberler