İPhone severler karalar bağlayacak! iPhone 15 ve 15 Plus...

İPhone severler karalar bağlayacak! iPhone 15 ve 15 Plus...
Yaklaşan iPhone modelleri, özellikle iPhone 14'e kıyasla fotoğraf bileşenlerinde önemli gelişmelere sahip olabilir.

iPhone 15 ve 15 Plus... İPhone severler karalar bağlayacak - Bazı analistlere göre, bu bileşenlerin arzında yaşanan eksiklikler, yeni iPhone modellerinin piyasaya sunulmasını engelleyebilir. Ancak, bunlar şu an için sadece söylentiler ve analistlerin spekülasyonlarından ibarettir. Resmi bir bilgi değillerdir.

Fotoğraf sensörü bileşenlerinin tedarik sorunları, iPhone 15'in piyasaya sürülmesinde gecikmelere yol açabilir. Bu yıl yeni iPhone modellerinin beklenen programı takip etmemesi muhtemel görünüyor. Ana fotoğraf sensöründe yaşanan zorluklar bunun başlıca sebeplerinden biridir. iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılan 48 MP ana fotoğraf sensörünün, iPhone 15'in daha uygun fiyatlı modellerine de dahil edilmesi bekleniyordu. Ancak analist Jeff Pu, Apple'ın belirli kamera bileşenlerinin tedarikinde gecikmelere yol açabilecek zorluklarla karşılaşabileceğini öne sürüyor.

Haitong International Securities tarafından yayınlanan bir haber bülteninde Jeff Pu, iPhone 15 ve 15 Plus'ın piyasaya sürülmesi konusunda daha az iyimser olduğunu ifade etti. Apple'ın 48 MP sensörünü beklenen süre içinde tedarik etmekte zorluklar yaşayabileceğini belirtti. Aynı zamanda, iki akıllı telefonun iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max ile birlikte piyasaya sürülebileceğini de söyledi. Eğer herhangi bir gecikme yaşanmazsa, bu lansmanın Eylül 2023'te gerçekleşmesi bekleniyor.

Yaklaşan iPhone modelleri, özellikle iPhone 14'e kıyasla fotoğraf bileşenlerinde önemli gelişmelere sahip olabilir. Özellikle Ultra modelinde, 10x'e kadar optik yakınlaştırmaya izin veren periskopik bir telefoto lens bulunması bekleniyor. Tüm iPhone 15 modellerinde, kullanıcılara iki kat büyütme imkanı sunacak periskopik yakınlaştırma özelliğinin yer alması muhtemel.

Son Haberler