iPhone'daki gizli özelliklere ulaşmak bu kodlarla mümkün

iPhone'daki gizli özelliklere ulaşmak bu kodlarla mümkün
İphone da gizli özelliklere ulaşmaya yarayan özel kodlar olduğunu biliyor muydunuz? İşte detaylar…

 

BU KODLARI YAZIN, GİZLİ İPHONE ÖZELLİKLERİNE KOLAYCA ULAŞIN

telefon

Apple markasının İphone modellerinde kod yardımı ile erişilebilen bir gizli menü seçeneği bulunuyor. Bu menü de çağrıların yönlendirilmesi, sinyal gücünün aslında ne kadar güçlü olduğu, ve telefonu korumak için numara ve daha fazlasını gösteriyor.

Bu özelliklere ulaşmak için, herhangi bir numarayı arıyormuş gibi bir dizi sayı ve simge yazılması gerekiyor. Çoğu zaman, etkinleştirmek için ara tuşuna tıkladığınızda karşınıza menü sayfası çıkacak.

YAPILANDIRILMIŞ EK HİZMET VERİLERİ (USSD)

Yapılandırılmış ek hizmet verileri, gizli kodların ağ ile iletişim kurmasını sağlayan iletişim protokolüne dayanır ve genel olarak teknisyenler kullanılır.

1997 icadı olan USSD, eski model GSM şebekesi aracılığı ile telefonunuza bilgi gönderir.

Hızlı kodlar ya da mühendis kodları isimleri ile de bilinen bu kodların bazıları her yerde olsa da genel olarak belirli ağlara ve cihazlara özeldir.

İphone model telefonlarda bu kodlar ile kilidini açabileceğiniz bazı özellikler aşağıda listelendiği gibidir:

• İphone’ un Gerçek Sinyal Gücünü Öğrenin

Telefonunuzun sinyal gücünü gösteren çubuklar genelde kaba bir tahmin olarak görülebilir. Ancak İphone da bulunan kodlardan biri, gerçek çekim gücünü kontrol etmek için Saha Testi Moduna girmenizi sağlar. Bunu yapabilmek için telefonunuza *3001#12345#* yazın.

Bu kodu uyguladığınızda telefonunuzdaki birçok teknik veri göreceksiniz. LTE RsrpRsrqSinr yazısının altında telefondaki bağlantı ile ilgili bilgileri görebilirsiniz. Rsrp altında sinyal gücünü görmeniz gerekir.

• İphone ‘da Arayan Kimliğinizi Gizleyin

Herhangi bir arama yaptığınızda kimliğinizi gizlemek için arayacağınız numaranın önüne USSD kodu yazabilirsiniz.

Bu kod, ABD’ de *67 iken, Avrupa’nın geniş bir alanında #31#’dir. Bu seçeneğin kullanılabilmesi için kullandığınız hizmetin buna izin vermesi gerekir.

• İphone IMEI Numaranızı Öğrenin

IMEI yani Benzersiz Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği numaranızı bilmek, telefonu kaybettiğinizde operatörün numaranızı engellemesine yardımcı olabilir. Size ait numarayı görmek için *#06# yazın. Sonrasında bu numarayı not alın. Telefonunuzu kaybetme ya da çaldırma gibi bir olay yaşarsanız operatörünüzle iletişime geçin.

• İphone’ da Aramaların Yönlendirilmesini Görün

Aramalarınızın yönlendirilip yönlendirilmediği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Yönlendirme ayarınızı görmek için *#67# yazın.

• İphone’ da Arama Engellemeyi Etkinleştirin

Arama engellemenin açık olup olmadığına bakmak için *#33# yazabilirsiniz. Eğer açık değilse açmak için SIM kartınızın PIN kodunu bilmeniz gerekiyor. Arama engellemeyi açmak için *33*SIM PIN# kodunu yazın. Kapatmak için #33*SIM PIN# yazabilirsiniz.

• İphone’ da Aramalarınızı Başka Bir Telefona Yönlendirin

Aramalarınızı yönlendirmek için USSD kodu kullanabilirsiniz. Bunun için *21TELEFONNUMARASI# yazabilirsiniz. Yazdıktan sonra gelen çağrılar girdiğiniz numaraya aktarılacaktır.

Bu kod şebekelere göre değişiklik gösterir. Bu sebepten eğer hata mesajı alırsanız *21 yerine *72 yazmanız gerekebilir. Yönlendirmeyi kapatmak için *21# yazabilirsiniz.

Son Haberler