İslam Memiş ucuz yatırımın anahtarını verdi! Öğrenenler koşa koşa uygulamaya geçti

İslam Memiş ucuz yatırımın anahtarını verdi! Öğrenenler koşa koşa uygulamaya geçti
Beklenen açıklama Merkez Bankası Başkanı olarak göreve gelen Hafize Gaye Erkan'ın açıklamalarına ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan altın ve finans piyasası uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Dolar karşısında varlığın yükselişinin uzun sürmeyeceği ve aşağı yönlü hareketlerin olabileceği söyleyen Memiş, dolar karşısında "ucuz" olduğunu ve yatırım amaçlı alınabileceğini söylüyor.

İslam Memiş'in TV100.com'da yayınlanan 'Kontrol yine merkez bankalarında!' başlığını içeren yazısı şöyle:

Yoğun bir haftayı geride bıraktık. Gündem merkez bankalarında.

ABD Merkez Bankası (Fed) Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarını 25 baz puan artırdı. Ben, %50 Fed tarafındaydım, %50 lehindeydim.

Bu yüzden ne yapacaklarsa yarı yolda beklemeleri gerektiğini düşünüyorum. Sonunda olan oldu.

Fed'in 25 baz puan artırmasının ardından düşmesi beklenen dolar karşısında enstrümanlar yükseldi. Dün gece de gerilemeye başladı.

Önce direnç seviyelerine, ardından destek seviyelerine geri dönmeleri, piyasanın karışık olduğunu ve belirsiz bir piyasanın oluştuğunu gösteriyor.

İslam Memiş ucuz yatırımın anahtarını verdi

Fed'in mesajı: "Verilere göre hareket edeceğiz, belirli bir politikamız yok, bekleyin." Yani küresel piyasalar Fed'i takip edecek ve yılı büyük bir riskle kapatacak.

Merkez bankaları piyasanın kontrolünü bırakmadı. "Pazara yön vereceğiz" mesajı verdiler.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon raporu ve sunumu için kamera karşısına geçti, soruları yanıtladı ve piyasadaki belirsizliklere açıklık getirdi. Sunumunu beğendim.

İyi temellendirilmiş, teknik olarak açıklanmış ve doğruyu söyleyen bir sunum.

Enflasyon beklentilerinin %22,3'ten %58'e çıkarılması gerçekçi. Gerçek şu ki sancılı süreç 2024 yılının ikinci çeyrek dilimine kadar devam edecek.

Gerçek şu ki, normalleşme süreci 2025'te başlayacak. Yani TCMB piyasayla barıştı. Görüş farklılığı yoktur.

Varlığın dolar karşısındaki yükselişinin uzun sürmeyeceği ve geri çekilmeler olabileceği söylendi. Dün altın 1.942 USD/ons'a, gümüş 24.00 USD/ons ve EUR/USD 1.0984'e geriledi, dolar endeksi de (dxy). 101.61'e çıktı.

Dolar endeksindeki yükselişin uzun sürmeyeceğini tahmin ediyorum. Tüm varlıklar dolar karşısında ucuzladı. Bence kabul edilebilir.

Son Haberler