Jeff Bezos'un roketi patladı: Sebebi bir türlü bulunamıyor

Jeff Bezos'un roketi patladı: Sebebi bir türlü bulunamıyor
Jeff Bezos'un Blue Origin şirketinden peş peşe kötü haberler gelmeye devam ediyor. Blue Origin roketi 30 Haziran'da patlarken nedeni ise merak konusu oldu.

30 Haziran tarihinde gerçekleşen patlama sonrası araştırmalar başladı. Teksas’ta yapılan bir ateşleme testinde 10 saniye içerisinde tüm olayların yaşandığı görüldü. Şirket üzerinden kordine olmalar düzene girmezken nedeni araştırılmaya başlandı. Blue Origin’in roketinin nasıl ve nerede patladığına dair tüm detaylar...

PATLAMA NEDENİ

Korkunç olaydan ötürü can kaybı ve herhangi bir yaralanma olayı yaşanmadı. Fakat motorun ikinci Vulcan roket uçuşunda kullanılmak üzere United Launch Alliance’a gönderilmesi gerektiği belirlendi. Blue Origin, patlamanın kesin nedenin henüz bulunmadığını açıkladı.

patlama

Patlayan motorun testlerini Temmuz ayında bitirmesini beklenirken işlerin aceleye getirildiği öne sürüldü. Blue Origin sözcüsü şirketin “Vulcan’ın üçüncü uçuş motoru ğzerinde testlere başladı. Şirket tarafından gelen açıklama üzerine personellerden kötü haber gelmediğini nedenin araştırılmaya devam ettiği söylendi.

ULA’nın her Vulcan roketi için iki BE-4 motoruna ihtiyacı bulunuyor. Blue Origin’in yakında çıkacak olan New Glenn roketinin ise 7 tane ihtiyacı belirlendi. Her iki araç da uzay keşif görevleri ve Amazon’un Project Kuiper geniş bant uydularının önemi belirtildi.

Blue Origin’in özel uzay uçuşu rakiplerinin özel sorunları olması SpaceX, Starship’i yörüngeye oturtmak için çalışmalara devam etmektedir. Virgin Galactic ilk ticari uçuşu yeni onay aldı. 

Son Haberler