Kia, Tesla'ya rakip oluyor: Elektrikli SUV modeli için hazırlıklar tamam

Kia, Tesla'ya rakip oluyor: Elektrikli SUV modeli için hazırlıklar tamam
Sızdırılan bilgilere göre Kia Motors, Tesla Model Y'yi hedef alan küçük elektrikli SUV modeli olan EV5 ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Otomobil üreticileri, gelecek ay Çin'de düzenlenecek olan Chengdu Motor Show'da yeni modelleri tanıtma çalışmalarını tamamladı. Edinilen bilgilere gçre ise, Kia Motors, Tesla Model Y'yi hedef alan küçük elektrikli SUV modeli olarak tasarladığı EV5 ile tanıtıma çıkacak.

"Kia EV5 Modeli 40.000 Dolara Mal Olacak"

Amiral gemisi EV9'un tanıtımından yalnızca bir hafta sonra Kia Motors, Mart ayında yeni EV5 konseptli elektrikli SUV'sini tanıtarak yeni bir segmente açıldı. Selefi ile karşılaştırıldığında, Kia'nın benzersiz tasarımı daha keskin çizgiler, daha güçlü bir görünüm ve çağdaş iyileştirmeler içeriyor.

KİA SUV modeli EV5

Kia'nın küresel alandaki tasarım merkezinin başkanlığını üstlenen Karim Habib, "EV5 modeli, sürdürülebilir ve aynı zamanda da çevreye duyarlı çözümler sunarken, ayrıca müşterilere her yolculukta ilham vermeyi amaçlıyor" dedi. Habib, konuşmasının devamında üretim versiyonu muhtemelen içeride farklı görüneceğini ve daha gerçekçi bir kuruluma sahip olacağını, ancak dış görünüşün diğer ürün konseptlerinin gösterdiğine benzer olmasının beklendiğini de ifade etti.

Korean Auto Blog'da yayınlanan bir rapora göre EV5, önümüzdeki ay Çin'deki Chengdu Motor Show'da tanıtılacak. Bildirildiğine göre Kia, yeni modelin fiyatlarının 40.000 $'dan başlayacağını doğruladı.

Yetkililer, EV5'in E-GMP platformundaki başka Hyundai Motor Group elektrikli araçlarında kullanılan 800V sistem yerine 400V sistem üzerine inşa edileceğini söyledi. Bu, Kia'nın yeni modelleri daha düşük fiyatlarla sunmasını sağlayacaktır.

KİA SUV modeli EV5

Temel versiyonun pil kapasitesi mevcut Kia EV6'dan (77,4 kWh) daha büyük ve 82 kWh'ye ulaşıyor. Uzun menzilli olan modelin 600 km'nin (372 mil) üzerinde bir menzile sahip olduğu söyleniyor.

"Kia EV5, Doğrudan Tesla'nın Model Y'sini Hedefliyor"

Model Y, Çin'de 37.000 dolardan başlıyor ve 545 km'lik bir CLTC menziline sahip. 400 mil menzile sahip uzun menzilli bir Model Y'nin fiyatı 44.000 dolardır.

Son Haberler